Cel mai bun moment pentru a instala un sistem cu panouri fotovoltaice și o pompă de căldură a fost ieri

Cel mai bun moment pentru a instala un sistem cu panouri fotovoltaice și o pompă de căldură a fost ieri

Gospodăriile europene cu panouri fotovoltaice și pompe de căldură au economisit între 62% și 84% în 2022 la facturile lor de energie în comparație cu locuințele fără panouri solare și care folosesc gaz natural pentru încălzire, conform SolarPower Europe.

SolarPower Europe este o organizație europeană în domeniul energiei solare. Aceasta reprezintă atât întreprinderi active în domeniul energiei solare, cât și organizații ale sectorului din toată Europa.

Misiunea sa este de a promova și de a dezvolta utilizarea energiei solare în Europa și de a contribui la crearea unui cadru legislativ și de politică favorabilă pentru industria solară. Prin intermediul cercetării, campaniilor de advocacy și a dialogului cu decidenții politici, SolarPower Europe își propune să încurajeze creșterea utilizării energiei solare și să contribuie la transformarea durabilă a sistemelor energetice europene.

Raportul Solar Powers Heat 2023, elaborat de Solar Power Europe, examinează sectorul rezidențial și se concentrează pe trei piețe europene în care gazul joacă un rol dominant în încălzirea locuințelor: Germania, Spania și Italia. Raportul evidențiază economiile realizate de gospodăriile care folosesc trei mixuri de tehnologii diferite: PV solar, pompe de căldură și PV solar + pompe de căldură combinate.

De interes:  Microraionul reșițean IV, fără apă potabilă – BANAT FM

Economiile sunt comparate cu prețul pe care o gospodărie medie l-ar plăti prin obținerea întregii sale electricități de la rețea și folosind o centrală de gaz pentru încălzire. Conform SolarPower Europe, rezultatul este că gospodăriile au economisit până la 3.700 de euro anul trecut.

Raportul constată că unitățile rezidențiale de dimensiuni medii cu panouri solare au beneficiat de economii substanțiale la facturile lor de energie în 2022 – până la 64%, în special în combinație cu o pompă de căldură – până la 84%.

Astfel de gospodării vor continua să beneficieze de investiția lor în anii următori în toate scenariile, chiar și cu prețurile la gaze stabilizate la niveluri mai scăzute decât în 2022 și chiar la un nivel precriză de 20 de euro pe MWh, arată raportul.

Dacă prețurile la gaze scad atât de mult, combinația de panouri solare și pompe de căldură ar economisi totuși gospodăriilor până la 73%. În scenariul mai probabil în care prețurile la gaze se stabilizează la un nivel mai ridicat, europenii ar economisi până la 76%.

De interes:  VIDEO | Africa de Sud a câștigat Cupa Mondială a patra oară! Noua Zeelandă a jucat 53 de minute în inferioritate

Conform raportului, chiar și în ani cu ierni extrem de reci, panourile solare pot acoperi 36% din necesarul de energie al unei pompe de căldură în Europa de Nord.

 În ani cu ierni mai calde, până la 63% din consumul de energie electrică al unei pompe de căldură poate fi acoperit de PV-ul casnic.

Raportul solicită UE și guvernelor să se asigure că gospodăriile cu panouri solare și pompe de căldură văd un randament al investiției în termen de 10 ani.

Raportul subliniază că profilurile de încărcare ale panourilor fotovoltaice și al pompelor de căldură se potrivesc surprinzător de bine pe tot parcursul anului, în special în combinație cu un rezervor tampon de apă. Această combinație reduce facturile de energie ale gospodăriilor, în timp ce beneficiază și de sistemul energetic în ansamblu, deoarece transferă cererea de electricitate în orele de producție ridicată de energie regenerabilă.

PV-ul solar îmbunătățește semnificativ argumentul de afaceri pentru sistemele de pompe de căldură, cu economii care se triplează în comparație cu o pompă de căldură singură, arată raportul.

De interes:  Coronavirus România, 4 iulie. Un nou bilanţ îngrijorător al autorităţilor: sute de cazuri noi. Situația în vestul țării

Privind exemplul german, pompa de căldură și panourile fotovoltaice, împreună, reduc facturile de energie cu aproximativ 62% în comparație cu un sistem de încălzire rezidențial pe bază de gaze fosile.

Pentru a calcula necesarul unui sistem solar pentru casa ta poți intra pe site-ul:  https://restartenergy.ro/kituri-panouri-fotovoltaice/ unde dacă îți introduci datele poți primi o estimare și ulterior o ofertă personalizată nevoilor tale.

Consultanții Restart Energy te pot ajuta acolo unde îți lipsesc informatiile sau acolo unde ai nevoie de consiliere.

Atunci când alegi un kit fotovoltaic pentru casa ta este important să înțelegi cum funcționează energia solară și care sunt beneficiile acesteia pentru tine, casa ta și pentru mediu.

O investiție într-un kit fotovoltaic, împreună cu baterii și alături de o pompă de căldură îți pot dobândi independența energetică.

Te așteptăm să intri în dialog cu echipa Restart Energy, mai ales că în această perioadă poți beneficia de o ofertă la kit-urile fotovoltaice, împreună cu instalarea acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.