Ce sunt implanturile dentare zigomatice si cand sunt recomandate?

implanturi dentare
implanturi dentare

Din categoria de implanturi dentare speciale, de 3-4 ori mai lungi decat cele clasice, fac parte si implanturile zigomatice, disponibile si in clinica dentalpremier.ro. Acestea pornesc de la nivelul osului alveolar si se fixeaza in oasele pometilor, numite oase zigomatice.

Avand in vedere lungimea acestora si locul de fixare, sunt recomandate pacientilor cu atrofii severe, care nu prezinta volum osos suficient pentru inserarea implanturilor clasice sau sustinerea unor proteze.

Atrofia severa de maxilar apare atunci cand masa osoasa de la nivelul cavitatii bucale se reduce drastic, pana la disparitie. Pierderea osoasa, numita colocvial ¨pierderea maxilarului¨, impiedica plasarea de implanturi dentare. Consecintele atrofiei de maxilar sunt semnificative asupra calitatii vietii, iar utilizarea unei proteze mobile devine mult mai complicata in acest caz. De asemenea, pierderea de masa osoasa poate aparea si in urma utilizarii prelungite a unei proteze mobile.

Intrucat nu exista suficient material osos disponibil pentru a fixa implanturile, pana acum cativa ani solutia cea mai abordata si de succes consta in utilizarea grefelor osoase. Astazi insa, rata de succes a implanturilor zigomatice este superioara celei a grefelor osoase.

De interes:  Online vei gasi casa potrivita pentru tine

Tratamentul cu implanturi zigomatice presupune utilizarea pometilor pentru ancorarea implanturilor si plasarea dintilor ficsi in 24 de ore. In cazul atrofiilor severe de maxilar, acest tip de implanturi reprezinta cea mai sigura optiune. Peste implanturile montate se ancoreaza o proteza fixa, care va da posibilitatea pacientului sa consume orice produs alimentar indiferent de textura. Proteza fixa se monteaza intr-o singura zi, spre deosebire de grefele osoase pentru care erau necesare cateva luni.

implanturi dentare
implanturi dentare

Care sunt avantajele unor implanturi dentare zigomatice?

  • Ofera sansa de a zambi din nou;
  • Se monteaza cu succes indiferent de gradul de atrofie maxilara;
  • Masticatia se va face in conditii optime, fara a mai fi nevoie sa te privezi de consumul anumitor preparate culinare preferate;
  • Este o metoda rapida prin care, intr-o singura vizita la medicul dentist, se obtine o lucrare fixa;
  • Nu necesita interventii si tratamente suplimentare pentru refacerea masei osoase sau operatie de descoperire a implantului dentar;
  • Timpul de vindecare este mai scurt decat in cazul tratamentului cu implanturi dentare clasice;
  • Reluarea vietii sociale se face rapid.
De interes:  Cum să alegi o folie cu bule potrivită?

Cand sunt implanturile zigomatice o solutie pentru tine?

Pentru a sti raspunsul la aceasta intrebare, este necesara parcurgerea unor analize riguroase in urma carora se va da diagnosticul cel mai corect. Daca te confrunti cu un istoric complex de probleme stomatologice, cu pierderea totala a dintilor, caderea implanturilor sau interventii chirurgicale multiple, atunci aceste implanturi sunt cu siguranta solutia optima pentru tine.

Deteriorarea calitatii vietii este de asemenea un criteriu pe care se decide tratamentul cu acest tip de implanturi dentare. Atunci cand masticatia nu se mai face corect, este afectata sanatatea generala a corpului, ducand la probleme stomacale si intestinale. Factorul social este si el influentat negativ odata cu aparitia sentimentului de jena la ras sau in momentele de exprimare cu emitere neclara a sunetelor.

Inainte de a apela la o reconstructie cu implanturi dentare zigomatice, va recomandam sa consultati un medic specialist pentru a vedea daca alternativa implanturilor subperiostale este mai potrivita pentru situatia dumneavoastra.

Implanturile subperiostale reprezinta cea mai buna alternativa la implanturile zigomatice, deoarece un astfel de tratament este mai putin invaziv decat o operatie de reconstructie dentara totala cu implanturi zigomatice, care presupune o interventie chirurgicala mai complexa si mult mai riscanta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.