Ce se mănâncă de Sânziene: dezlegare la pește, ulei și vin

Sărbătoarea Sânzienelor, celebrată pe 24 iunie, este totodată și o sărbătoare în care este dezlegare la pește, ulei și vin.

În ziua de Sânziene, oamenii au dezlegare la pește, ulei și vin, ceea ce înseamnă că pot întrerupe Postul de Sfinții Apostoli Petru și Pavel. 

Rețetă de somn pe pat de legume la cuptor

Pentru acest preparat delicios și sănătos, ai nevoie de câteva dintre ingredientele de mai jos:

un somn (de 1,5 kg),
ardei kapia (4 bucăți),
ardei gras (3 bucăți),
ceapă (3 bucăți),
sare și piper,
vin alb (100 ml),
apă (100 ml),
roșii (2 bucăți),
o lămâie,
o căpățână de usturoi,
mălai (450 de grame),
apă (1,4 l)
pătrunjel verde (pentru asezonat)

Cum se prepară? Ei bine, pentru început, cureți peștele, îl clătești în apă rece, îl tamponezi cu prosoape de hârtie, îl condimentezi cu sare și piper și îl masezi pe toate părțile, inclusiv în interior, pentru a-l pătrunde bine.

De interes:  Ce a scos la iveală ancheta poliției în urma teribilului accident de pe autostrada A1

Mai departe, pune somnul la frigider circa 25 de minute. În acest timp, cureți și tai legumele, ceapa și roșiile se feliază, iar ardeii se taie fâșii pe lung. Pune legumele într-un vas de yena, peste care adaugivinul și apa.

După ce au trecut 25 de minute, vei scoate peștele de la frigideri și îl vei așeza pe patul de legume. Pune preparatul la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, la foc mic, iar apoi vom seta cuptorul la foc mediu și îl vom mai lăsa pentru încă 20 de minute. Se servește asezonat cu felii de lămâie și pătrunjel verde. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.