Dacă te afli printre norocoșii care locuiesc la casă și dispun de spațiu pentru garaj, atunci cu siguranță îți dorești să îl echipezi cu ustensile utile. Cum în prezent trăim în secolul vitezei și ne aflăm mai mereu în contratimp, este important să avem la îndemână scule care să ne ușureze viața. Deținerea unui automobil vine și ea la pachet cu o serie de responsabilități care trebuie respectate dacă vrei să fii în siguranță și să te bucuri de mașină o perioadă lungă de timp fără probleme.

Pentru a fi pregătit să faci față unor posibile situații neprevăzute care te pot încurca, trebuie să iei în considerare deținerea unor unelte utile în garajul tău

Trusă de chei

Ceva ce nu ar trebui să lipsească sub nicio formă din garajul tău este o trusă de chei, de preferat fiind cele tubulare. În cazul unor defecțiuni ale autoturismului care necesită remediere, cheile tubulare pot fi de mare ajutor oricărui șofer. Cel mai bine este să achiziționezi o trusă completă, căci nu poți să știi niciodată ce mărime și tip ai putea să ai nevoie. Important de știut, este că pe lângă chei, în cazul în care vei avea nevoie de ele, trebuie să ai și o tijă de extensie. Pentru a te asigura pe viață cu acest tip de unelte super utile încearcă să alegi unele de calitate superioară.

În plus, în afara cheilor tubulare, orice șofer ar trebui să aibă la îndemână o cheie dinamometrică. Aceasta îți va fi de mare ajutor, în special în momentul în care va trebui să schimbi o roată la mașină. Schimbarea unei roți nu reprezintă o procedură complicată, însă dacă nu este efectuată cu precizie, poate conduce la rezultate nesatisfăcătoare. Așadar, este indicat să utilizezi o cheie de precizie pentru a strânge prezoanele și șuruburile care fixează roțile. Cu ajutorul cheii dinamometrice vei ști când ai strâns corect datorită clicului pe care îl scoate această unealtă foarte utilă.

Compresor de aer

De interes:  Vremea frumoasă revine în vestul țării

Un produs extrem de versatil și folositor în mai multe contexte este reprezentat de către compresorul de aer. Un astfel de dispozitiv poate fi utilizat atât pentru umflarea și verificarea presiunii roților, cât și pentru diverse treburi gospodărești precum vopsitul gardului, bătutul cuielor, aspirarea frunzelor. În cazul utilizării pentru întreținerea corespunzătoare a autoturismului, compresorul de aer este extrem de util și pentru îndepărtarea zgârieturilor apărute pe caroserie sau pentru curățarea pieselor. Dacă nu ești sigur ce model să alegi, poți încerca un compresor de aer de la Sculeaz, creat cu atenție pentru a răspunde practic și eficient cât mai multor nevoi. Având la dispoziție un astfel de dispozitiv, nu vei mai fi nevoit să pierzi timp mergând la un service auto pentru a-ți verifica și regla presiunea din anvelope.

Atâta timp cât te descurci să utilizezi ustensile necesare pentru remedierea micilor defecțiuni din cadrul automobilul deținut, este avantajos să ai la îndemână cât mai multe. În cazul în care, în schimb, te confrunți cu o problemă care îți pune multe semne de întrebare, este indicat să iei legătura cu un mecanic auto.

Sursa foto: Pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.