Cazurile de coronavirus se înmulțesc în Timiș, va fi pus în folosință spitalul de campanie de pe stadionul CFR

În timpul primului val de îmbolnăviri cu coronavirus, în luna aprilei, pe stadionul CFR din Timișoara a fost amenajat un spital de campanie. Pentru că numărul de îmbolnăviri a scăzut, acesta nu a mai fost pus în funcțiune. Acum însă, când capacitatea spitalului de Boli Infecțioase este depășită în cazul bolnavilor de coronavirus, spitalul de pe stadion va deveni operațional.

Spitalul de campanie are inclusiv locuri pentru terapie intensivă. 

„La solicitarea Instituției Prefectului s-a primit aprobarea pentru operaționalizarea. la începutul săptămânii viitoare, a Spitalului amplasat pe Stadionul CFR”, transmite Instituția Prefectului Timiș.

Este un spital de campanie cu zone de izolare și de carantină, cu o capacitate de 120 de locuri şi zona medicală principală, cu o capacitate de 52 de paturi, unde vor fi tratate cazuri ușoare și medii de COVID-19 și patru paturi de Anestezie și Terapie Intensivă. Sistemul modular medical este racordat la utilități – apă, canalizare, curent electric, telefonie fixă, cablu TV, iar în zona de izolare și carantină au fost instalate paturile, iar luni au fost livrate televizoare și frigidere pentru toate corturile.

De interes:  Primăria Timișoara și furnizorul de gaz au ajuns la o înțelegere pentru eșalonarea datoriilor Colterm

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.