Câți bani sunt necesari pentru susținerea echipelor de fotbal și handbal din Reșița? Primarul Popa își face calculele – Banat FM

Câți bani sunt necesari pentru susținerea echipelor de fotbal și handbal din Reșița? Primarul Popa își face calculele

Primăria Reșița face calcule privind susținerea financiară necesară echipelor de handbal și fotbal, care au promovat în sezonul recent încheiat. Sumele nu sunt mici, iar orice ajutor e binevenit, spune primarul Ioan Popa, care speră să primească și sprijinul Consiliului Județean.
Echipele de fotbal și handbal ale grupării sportive din Valea Domanului au fost protagonistele unor promovări spectaculoase, iar efortul va oferi microbiștilor șansa de a vedea meciuri de calitate, în eșaloane superioare: handbaliștii se vor bate cu cele mai bune echipe ale României în Liga Zimbrilor, iar fotbaliștii rosso-neri vor aduce la Reșița formații tari din Liga a II-a. Evident, și cheltuielile vor crește, iar primarul Ioan Popa speră ca echipele cele mai bune ale Caraș-Severinului să fie sprijinite și de administrația județeană. Există o deschidere în acest sens, spune edilul-șef al Reșiței, care a discutat subiectul cu Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin. „În condițiile în care legal se poate face acest lucru, dânsul mi-a făcut promisiunea că vor veni alături de noi, și suntem acum într-o fază în care juriștii Primăriei și juriștii Consiliului Județean încearcă să găsească modalitatea prin care să facem acest lucru corect și legal. Anul trecut, cheltuielile clubului au fost de circa 500-600.000 de euro, handbal și fotbal, iar estimările noastre sunt că anul acesta suma se va duce către un milion de euro, adică vreo 400.000 la handbal și vreo 600.000 la fotbal. Există așadar o diferență de acoperit de circa 400.000 de euro. Dacă Consiliul Județean ni se alătură cu 200.000 de euro pe an, ne-ar fi o gură de oxigen fantastică, și ne-ar mai rămâne de acoperit o diferență de 200.000 de euro”, a declarat Ioan Popa, primarul Reșiței. Necesarul ar putea fi completat din bilete și abonamente, dar și cu ajutorul sponsorilor care și-au manifestat intenția de a susține, după posibilități, clubul din Valea Domanului. „Sunt vreo 12 firme în oraș care au declarat că vor să se implice și au semnat deja contracte de susținere pentru fotbal, și s-ar putea să avem, mai mult sau mai puțin, aceleași costuri ca anul trecut, în condițiile în care vom avea acest sprijin din exterior, de la Consiliul Județean sau din sectorul privat”, a mai spus Popa.

De interes:  Bobby Păunescu: „URSS i-a fost frică să intre în România. Ceaușescu a început foarte bine, a terminat-o prost. Cerem desecretizarea arhivelor”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.