Unii fac din viata sexuala cea mai importanta parte a vietii lor, in vreme ce altii par sa o ignore total. Oricum ar fi, sexualitatea si dorinta sexuala este un firesc pentru organismul uman, fiind vorba despre o nevoie hormonala absolut naturala.

In contextul in care in ultimele decenii se vorbeste deschis despre imbunatatirea vietii sexuale, este important sa stim care sunt o parte dintre problemele care pot sa afecteze acest aspect la vietii noastre. Odata ce cunoastem aceste probleme, putem sa gasim si solutii pentru a le remedia si a ne bucura de o viata sexuala implinita.

Stresul si somnul insuficient

In randul problemelor putem aminti stresul zilnic si orele de somn insuficiente. Stresul la locul de munca, presiunea indatoririlor casnice si a problemelor financiare sau programul foarte aglomerat fac dificila gasirea unor momente in care sa te relaxezi si sa te bucuri de sexualitate.

In acelasi timp, somnul insuficient poate crea probleme cu libidoul si cu o viata sexuala implinita. Lipsa libidoului poate duce la probleme de potenta, iar de aici viata sexuala poate intra in impas. Pentru a rezolva aceasta problema, se poate apela la produse pentru cresterea potentei sexuale, precum spray potenta sau alimente afrodisiace (miere, magiun sau ciocolata).

De interes:  Bilanț coronavirus 28 octombrie. Noi cifre alarmante: câte DECESE s-au anunțat în ultimele 24 de ore

Problemele in cuplu

O alta situatie care poate sa afecteze viata sexuala intre parteneri este cea in care exista probleme in cuplu. Daca partenerii nu comunica sau nu se inteleg cu privire la anumite aspecte ale vietii impreuna, este dificil sa existe o viata sexuala implinita.

Pentru acest lucru este nevoie de comunicare onesta si deschisa, fiecare partener fiind implicat 100% in ceea ce inseamna viata sexuala in cuplu. Daca unul dintre parteneri se distanteaza, este absolut firesc ca viata sexuala sa devina tot mai putin satisfacatoare.

Consumul anumitor medicamente

O alta problema care poate afecta viata sexuala o reprezinta consumul unor medicamente. Fie ca vorbim despre contraceptive pentru prevenirea sarcinii, fie ca partenerii din cuplu trebuie sa urmeze anumite tratamente medicamentoase pentru a tine sub control afectiuni cronice, acestea pot sa influenteze semnificativ calitatea vietii intime.

Printre acestea amintim medicamentele pentru tensiune arteriala, medicamentele pentru depresie sau tratamentul pentru chimioterapie si HIV. In cazul in care trebuie sa folosesti astfel de medicamente, poti sa incerci sa contrabalansezi scaderea potentei cu produse precum spray potenta.

De interes:  Medicii își dau DEMISIA din contractele suplimentare de gărzi: va fi HAOS în spitale! Angajații din Sănătate, la un pas de GREVA GENERALĂ

Imaginea despre propriul corp

Tot in randul problemelor care afecteaza viata sexuala merita sa amintim si parerea despre propriul corp. Exista atat femei, cat si barbati, care nu se simt increzatori in sexualitatea si atractivitatea propriului corp. In consecinta, astfel de sentimente scad dorinta sexuala si chiar atractivitatea partenerului fata de persoana care nu se simte increzatoare in aspectul sau fizic.

Disfunctiile erectile

Nu in ultimul rand amintim in randul problemelor care pot sa afecteze viata sexuala disfunctiile erectile in cazul barbatilor. Acestea pot fi cauzate de stres, ritmul de viata sau anumite probleme de sanatate. Pentru a rezolva aceasta problema, se poate incerca folosirea de produse precum spray potenta sau creme pentru potenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.