stiri Botosani

Chiar dacă puține sunt persoanele care iau în calcul acest detaliu atunci când se mută într-un oraș, adevărul este că ar trebui să ne orientăm cât mai mult către orașele care ne oferă spații verzi din belșug. Sunt tot mai puține spații veri în marile orașe din România, iar aceasta reprezintă o problemă care ne afectează pe toți.

Dată fiind încălzirea globală, căldurile insuportabile sunt o adevărată provocare pentru locuitorii orașelor sărace în spații verzi. Totuși, există și orașe din țară care se prezintă excelent din acest punct de vedere.

Botoșani este un astfel de exemplu. De aceea, împreună cu echipa de la Botosaniul.ro, publicație de stiri Botosani, am decis să facem un articol despre orașul din nordul Moldoveni.

10% din suprafața orașului sunt doar parcuri

Majoritatea cartierelor din Botoșani includ și un parc sau cel puțin o zonă verde. Cele mai importante parcuri din Botoșani sunt Parcul Mihai Eminescu, Parcul Curcubeului, Parcul Tineretului precum și Parcul Primăriei. Acestea nu sunt însă singurele. Orașul numără și alte parcuri mai mici, aproape fiecare dintre ele mândrindu-se cu copaci de înalte dimensiuni precum și cu o vârstă impresionantă. Vorbim deci despre o suprafață de mai bine de 320 de hectare cu verdeață în Botoșani. Nu degeaba Botoșaniul este numit în istorie „oraș al grădinilor”.

De interes:  CHA CHA LITIX! Episodul 107. Black Friday, cea mai mare sărbătoare tradițională românească

Botoșănenii se mândresc cu cea mai mare suprafață de spațiu verde pe cap de locuitor

Dată fiind suprafața generoasă de spații verzi, este de la sine înțeles faptul că botoșănenii se bucură de o suprafață deloc mică de spații verzi pe cap de locuitor. Iar dacă luăm în calcul și Parcul de agrement Cornișa, recent deschis, care include de asemenea 48 de hectare de verdeață și copaci, încă de dimensiuni reduse, atunci putem numi Botoșaniul un rai al spațiilor verzi.

De subliniat ar fi și faptul că majoritatea localităților din apropierea orașului dețin, de asemenea, păduri generoase, ceea ce contribuie de asemenea la îmbunătățirea calității vieții,

Cel mai curat aer se găsește la Botoșani

În Botoșani există deci foarte multe spații verzi iar industrializarea se află la un nivel destul de redus, prin urmare nu degeaba se spune că la Botoșani este cel mai curat aer din România. Astfel, dacă dorești să te muți la oraș și totodată să te bucuri de o calitate superioară a vieții, atunci ai putea lua în calcul Botoșaniul.

De interes:  Bilanț coronavirus: 8.971 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2

Sigur, nu se prezintă excelent la toate capitolele, însă din punct de vedere al spațiilor verzi și a calității aerului, este fără dar sau poate o alegere foarte inspirată.

Vei avea oricând dorești un spațiu verde la dispoziție, iar dacă îți vei propune să traversezi orașul într-o zi caniculară mergând însă doar pe la umbră, atunci cu siguranță vei reuși. Numeroșii pomi din oraș te vor ajuta să te bucuri de plimbare fără a fi victima razelor puternice ale soarelui, un beneficiu pe care în prea puține orașe din țară îl vei găsi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.