Când vei putea cumpăra ”o ploaie de meteoriţi”? [VIDEO] – Banat FM

O ploaie de meteoriţi este un eveniment ceresc în care mai mulți meteori (fenomen luminos) sunt observați pe cerul nopții, aparent radiind dintr-un punct fix (numit radiant). Aceste „ploi” sunt cauzate de fluxuri de corpuri cosmice numite meteoriţi care intră în atmosfera Pământului la viteze extrem de mari pe traiectorii paralele. Majoritatea meteoriţi sunt mai mici decât un bob de nisip, astfel încât aproape toți se dezintegrează în atmosferă și nu lovesc niciodată suprafața Pământului. Ploile intense sau neobișnuite de meteori sunt cunoscute ca furtuni de meteori, timp în care se pot observa mai mult de 1.000 de meteori pe oră.

În general, oamenii îşi sărbătoresc anumite evenimente din viaţă cu tort, baloane şi poate o trupă de muzicieni. Desigur, acestea variază în funcţie de cultura şi modul în care trăieşti. În prezent, există un nou lucru pe care îl poţi face să cumperi propria ta ploaie de meteoriţi artificială.

ALE este compania ce în prezent pentru o sumă mare de bani îţi poate oferi propria ploaie de meteoriţi. Conform Live Science, în 2016, ALE şi-a anunţat planul de a lansa peleţi din spaţiu ce vor parcurge o treime din orbita Pământului înainte să ardă în atmosferă.

De interes:  9 mai

De asemenea, în funcţie de materialul din care sunt realizaţi peleţii, aceştia luminează în diferite culori. De exemplu, cei din cupru capătă culoare verde când ard, cei din bariu ard albastru, iar cesiul, rubidiumul sau potasiumul arde mov. Un singur satelit poate căra aproximativ 1.000 de peleţi şi costă aproximativ 300 de dolari. Mai târziu, compania a prezentat clarificări cu privire la planurile sale. Ei au declarat că prima ploaie de meteoriţi artificială va fi realizată în Japonia, la mijlocul anului 2019.

Însă, în prezent, ALE a declarat că va oferi serviciile sale oricărei persoane care doreşte să plătească pentru ele. Astfel că doi sateliţi ”Sky Canvas” vor căra la bord între 300 şi 400 de particule spaţiale şi suficient combustibil pentru a orbita timp de 27 de luni şi pentru a elibera între ”15 şi 20 de peleţi” la comandă atunci când serviciul este plătit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.