Când și cum să faceți un test de sarcină

teste sarcina emag

Dacă menstruația dvs. întârzie sau credeți că ați putea fi însărcinată, s-ar putea să aveți multe întrebări. S-ar putea să vă întrebați și despre simptomele timpurii ale sarcinii. Un test de sarcină vă poate oferi răspunsuri și liniște sufletească.

Cât de curând puteți face un test de sarcină?

Sunteți expus riscului de sarcină dacă ați făcut sex neprotejat. Nivelul de risc variază pe parcursul ciclului dumneavoastră. Expunerea prezintă cel mai mare risc de sarcină de la jumătatea ciclului până la aproximativ 2 săptămâni înainte de menstra anticipată, deoarece atunci ovulează majoritatea persoanelor. Acest lucru este posibil să nu reflecte situația tuturor, deci nu ar trebui să vă bazați pe această estimare aproximativă pentru prevenirea sarcinii.

teste sarcina emag

Expunerea la începutul sau sfârșitul ciclului, în general, prezintă un risc mai mic de sarcină, deoarece este mai puțin probabil ca o persoană să ovuleze în apropierea sau în acele perioade. Ar trebui să faceți un test de sarcină sau să contactați furnizorul de servicii medicale dacă menstruația dvs. întârzie mai mult de 9 zile.

De interes:  Eveniment de comemorare a 76 de ani de la deportarea germanilor din Banatul Montan în URSS, găzduit de Muzeul Caransebeș

 

Dacă ciclul tinde să fie destul de „regulat” și vreți să faceți un test de sarcină mai devreme, este recomandat, în general, să așteptați cel puțin două săptămâni după ziua estimată de ovulație sau în jur când vă aștepți să vă vină menstruația. Unele teste de sarcină menționează că le puteți folosi mai devreme, dar poate exista o probabilitate mai mare de fals negativ. Pentru a evita un fals negativ, cel mai bine este să așteptați câteva zile în plus.

 

Dacă nu știți când vă va veni menstruația, iar diferența dintre cel mai lung ciclu și cel mai scurt ciclu este mai mare de 7-9 zile – adică, dacă calendarul dvs. este foarte variabil – atunci sexul neprotejat reprezintă cel mai adesea un risc mai mare, deoarece este mai greu de estimat când ați fost expusă.

 

Puteți face un test de sarcină la aproximativ două săptămâni de la ultima întâlnire sexuală neprotejată, deși dacă așteptați câteva zile în plus, vă va ajuta să îmbunătățiți acuratețea rezultatelor.

De interes:  Sistemele de copiat te pot ajuta să obții note foarte bune

Care este diferența dintre testele de sarcină la domiciliu și testele de la cabinetul unui medic?

Principalul hormon pe care îl testați este gonadotropina corionică umană (hCG), care este detectabilă în sânge sau urină. Concentrația de hCG se dublează la fiecare 29 până la 53 de ore în primele 30 de zile după implantarea unei sarcini viabile, intrauterine; o creștere mai lentă a concentrației de hCG sugerează o sarcină anormală (de exemplu, ectopică) sau avort spontan timpuriu.

 

Testul de tip urină pe băț măsoară dacă hCG-ul dvs. depășește un prag și vă oferă un răspuns pozitiv sau negativ. Aceste teste dau adesea un rezultat negativ dacă testul se face prea devreme.

 

Dacă faceți un test de sarcină la domiciliu și obțineți un rezultat negativ – dar totuși nu vă vine menstruația o săptămână mai târziu – atunci este o idee bună să mai faceți unul.

 

Furnizorii de servicii medicale oferă adesea atât teste de urină, cât și teste de sânge pentru hCG. Testul de urină oferit este foarte similar cu un test de sarcină la domiciliu, dar rezultatele tind să fie mai precise, din cauza erorii reduse.

De interes:  Iata care este istoria semnelor de circulatie

 

Un test de sânge vă va oferi un număr precis al nivelurilor de hCG. Deoarece sângele trebuie analizat de un laborator, va trebui să așteptați mai mult pentru a afla rezultatele. Deoarece testul de sânge oferă rezultate mai detaliate, este posibil să se detecteze lucruri precum o sarcină ectopică sau un avort spontan precoce.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.