Succesul unui business online nu depinde doar de contentul interesant și de poziția pe care o ai în motoarele de căutare. Un aspect foarte important în dezvoltarea și stabilitatea unui site de succes este reprezentat de modalitatea de găzduire pe care o alegi.

Nu este suficient să ai un site care arată foarte bine și care are un conținut util pentru potențialii clienți dacă din punct de vedere tehnic acesta nu funcționeză în parametri optimi. Pentru a fi online ai nevoie de un server pe care să îl închiriezi pentru pagina ta.

Dacă la lansarea site-ului nu ai prea mult trafic, atunci poți alege un shared hosting, adică un spațiu pe care poți să îl împarți și cu alte companii pentru că nu vei avea nevoie de prea multe resurse iar din punct de vedere tehnic acesta va funcționa bine.

Pe măsură ce site-ul tău se dezvoltă însă și tot mai mulți utilizatori îl accesează, este necesar să dispui de măsurile tehnice necesare pentru că acesta să nu se blocheze, ca paginile să se încarce foarte rapid și bineînțeles să aibă un uptime garantat de 99.99%, adică acesta să fie mai tot timpul online.

De interes:  Intenționezi să-ți modernizezi locuința? Află ce presupune și de ce trebuie să ții cont!

Deși sunt multe tipuri de hosting pe care poți să le alegi, de la cele pe care le împarți cu alte pagini, până la cele VPS sau dedicate, dacă afacerea ta are un trafic mediu și vrei să fii și eficient din punct de vedere costuri, poți alege o cale de mijloc: găzduirea semi dedicată.

Găzduirea semi dedicată este o soluție intermediară pentru websiturile care au depășit resursele disponibile în mediul shared însă nu au încă nevoie de un server virtual sau dedicat. Vezi cum poți obține și tu o găzduire semi dedicată de la un furnizor de încredere și cu peste 18 ani experiență în domeniu aici:

https://www.hostx.ro/gazduire-site/linux-semi-dedicat.html

Sigur, ai putea să alegi încă de la început să închiriezi un spațiu pe un server destinat doar pentru site-ul tău, dar costurile vor fi mult mai mari și modul îl care trebuie manageriat va fi ceva mai complex.

Pe de altă parte, găzduirea semi dedicată este o modalitate perfectă pentru a obține un spațiu pentru tine care chiar dacă va fi împărțit și cu alte pagini web, îți va asigura resursele potrivite pentru ca site-ul tău să nu aibă probleme de încetinire sau blocare.

De interes:  Incendiu de vegetație între localitățile Pojejena și Radimna

Dacă te întrebi care este totuși diferența dintre găzduirea partajată și cea semi dedicată având în vedere faptul că la ambele vei împărți spațiul și cu alte companii, ei bine, în cazul celei semi dedicate numărul de site-uri este mult mai mic. Iar acest lucru îți va garanta faptul că întotdeauna vei avea o anumită lățime de bandă și trafic care vor face ca site-ul tău să poată fi mereu accesat de către utilizatori și să le oferi acestora o experiență superioară atunci când intră pe pagina ta.

De asemenea, nu trebuie să îți faci probleme nici în ceea ce privește securitatea. Chiar dacă spațiul de pe server va fi împărțit cu alte companii, ce se întâmplă cu acestea nu te va afecta în niciun fel. Nu vei avea bătăi de cap nici dacă aceștia au probleme de trafic, dar nici în ceea ce privește securitatea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.