Campania lui Ponta, organizată de firmele lui Ghiță. DOVADA că afaceristul a plătit cheltuielile

Realitatea Plus a intrat în posesia unor documente exclusive despre traseul milioanelor de euro cheltuiți de Sebastian Ghiță în campania lui Victor Ponta. Banii au fost rulați între firmele milionarului fugar, sub formă de împrumut. Au existat chiar și facturi pentru organizare de evenimente între societățile controlate de Ghiță, ca în final acestea să nu mai fie niciodată plătite. Unul dintre beneficiari a fost chiar Partidul Social Democrat. Totul cu un singur scop: acela de a-l face pe Victor Ponta președinte. 

În urma unui raport ANAF de 500 de pagini obținut de jurnaliștii noștri, în redacție au ajuns toate datele care îl îngroapă pe milionarul fugar. Ghiță s-a folosit de firma unui apropiat, Federal Media Partner, din Ploiești, prin care au fost rulate milioane de euro, multe primite sub formă de împrumut chiar de la una dintre companiile care i-au adus venituri fabuloase deputatului fugar: Asesoft. 

În schemă a intrat și altă societate, 360 Revolution, înființată tot de Sebastian Ghiță. Federal Media Partner a încheiat astfel mai multe contracte cu 360 Revolution, care s-a ocupat de evenimentele importante ale Partidului Social Democrat la alegerile prezidențiale din 2014. Firma a organizat chiar evenimentul grandios de la Arena Națională, acolo unde Victor Ponta și-a lansat candidatura în prezența a peste 70.000 de oameni.

De interes:  Marcel Boloș, nou semnal pentru reducerea cheltuielilor de la stat: Să oprim RISIPA. Nu trebuie privită ca o măsură austeră

Inspectorii ANAF au constatat însă că din 2014 și până pe 7 iunie 2016, Federal Media Partner nu a înregistrat încasări de la alianța politică PSD-UNPR-PC. Nici firma Federal din Ploiești nu a achitat decât parțial facturile pentru evenimentele din campania lui Ponta, organizate de 360 Revolution. Compania a fost înființată în anul 2007 de Sebastian Ghiță și Sebastian Roescu.

În 2011, un anume Daniel Iulian Buduluș preia acțiunile lui Roescu și devine asociatul lui Ghiță, potrivit Recorder. Un an mai târziu, Sebastian Ghiță se hotărăște să intre în politică, este ales deputat din partea PSD și trece afacerile pe numele unor oameni de încredere. Așa că Daniel Iulian Buduluș devine acționar unic al firmei 360 Revolution. În urmă cu câțiva ani, procurorii DNA au inclus-o pe lista firmelor controlate de Sebastian Ghiță, motiv pentru care Buduluș a avut poprire pe conturi, mai scrie sursa citată. 360 Revolution a avut de-a lungul anilor și contracte cu statul, unele realizate chiar prin achiziție directă.

De interes:  Alertă alimentară! Peste 6 tone de carne congelată, depistate de ANSVSA cu termenul de valabilitate schimbat

In fiecare zi, Realitatea PLUS va prezenta sumele de bani din marea evaziune executată de Sebastian Ghiță, dar si complicii care au stat la masa ilegalitatilor și care s-au îmbogățit pe spatele românilor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.