Cu toții ne dorim ca locuința noastră să fie mai mult decât un simplu spațiu de petrecut timpul. O vrem un adevărat cămin, iar pentru aceasta ne preocupăm să o amenajăm astfel încât confortul să se îmbine în mod plăcut cu utilul, dar nu uităm nici de farmecul dat de decorațiunile interioare. Sistemul de încălzire este și el prezent în ideea noastră de confort, așa că nu trebuie tratat conform expresiei ”merge și așa”.

Atât confortul, cât și starea de sănătate a celor care locuiesc în respective casă depind foarte mult de sistemul de încălzire. Și, ce părere ai dacă tot de afli în renovări de amploare, să înlocuiește radiatoarele vechi cu calorifere aluminiu. Nu știi prea multe despre ele? Nicio problemă, citește rândurile următoare și află informații interesante.

Avantajele radiatoare – calorifere din aluminiu

Există multe avantaje de care te poți bucura atunci când optezi pentru calorifere aluminiu pentru locuința ta.

Durată de viață

Atunci când sunt întreținute și curățate în mod corect, durata de viață a unor calorifere aluminiu ajunge și la 20 de ani, ceea ce înseamnă că avem de a face cu o alegere mai mult decât rentabilă.

Eficiență energetică ridicată

Aluminiul are o mare conductivitate, ceea ce reprezintă un mare avantaj pentru tine, în calitate de utilizator de calorifere fabricate din acest material. Există o eficiență energetică ridicată, iar tu vei plăti mult mai puțin la facturile pentru energia termică.

 

Încălzire rapidă

Caloriferele din aluminiu se încălzesc foarte rapid, așa că ai parte de tot confortul dorit, chiar și când vine vorba despre camere pe care nu le folosești în mod obișnuit, cum ar fi garajul, mansarda sau pivnița

De interes:  Downton Abbey – Banat FM

Preț scăzut

La prima vedere, pentru că sunt modele noi de radiatoare, ai putea avea impresia că prețul de achiziție va fi unul ridicat. Total greșit, pentru că avem costuri de producție mici, deoarece aluminiul este un metal foarte ușor de modelat, iar acest lucru se reflectă în prețul produsului. Unul care te va surprinde în mod plăcut

Montaj și transport rapid

Spre deosebire de radiatoarele din fontă, și chiar și cele din oțel, la caloriferele din aluminiu montajul și transportul se fac mult mai facil, pentru că avem de a face cu un material ușor. Tot la capitolul avantaje se cuvine să menționăm și designul plăcut, care se potrivește perfect în stilul în care amenajezi camera.

Dezavantaje pentru caloriferele din aluminiu

Evident, există și unele dezavantaje, cum ar fi rezistența mai slabă la șocuri, necesitatea de a se efectua operațiuni de întreținere mai des, timpul mai scurt de racire și zgomotul produs se apă care se poate auzi atunci când centrala termică este pornită.

Tipuri de calorifere aluminiu

Pentru a veni în întâmpinarea dorințelor utilizatorilor, producătorii au scos pe piață mai multe tipuri de calorifere aluminiu.

Tip panou

Ești tipul de persoană care mai conservatoare, care nu apreciază schimbările? Atunci vei aprecia acest tip de calorifere aluminiu, care seamănă și funcționează pe principiul radiatoarelor de oțel.

Cu elemenți

Deși seamănă cu cel panou, elemenții acestui model sunt mult mai vizibili. Sunt modele vertical, iar în funcție de numărul de elemenți se pot afla informații despre eficiența lui energetică, dar și puterea caloriferului.

De interes:  Eşti singur? Se pare ca e mai avantajos… – Banat FM

Pentru baie

Deși pare o idee îndrăzneață să folosești calorifere aluminiu pentru camera de baie, producătorii susțin că lucrurile nu stau deloc așa. Dimpotrivă, au apărut și modele de calorifere portprosop din aluminiu, iar rezultatele sunt excelente.

Ce dimensiuni să aleg

După cum știi, dimensiunea unui calorifer îți oferă informații esențiale despre puterea acesteia. Această afirmație rămâne valabilă și în ceea ce privește radiatoarele din aluminiu. Prin urmare, dacă ai decis că vrei ca în locuința ta să se regăsească mai multe calorifere din acest material, și vrei să nu ai probleme cu confortul dat de căldură, este nevoie să fie unele cât mai mari. Discută cu un specialist aceste probleme, pentru că mai există și alte aspecte de analizat atunci când alegi caloriferele din aluminiu pentru casa ta.

Întreținerea caloriferelor din aluminiu

Pentru a te bucura mai mult timp de investiția făcută, ești conștient că trebuie să acorzi importanța cuvenită operațiunilor de curățare și întreținere a caloriferelor fabricate din aluminiu. Spre deosebire de cele din fontă sau oțel, radiatoarele din aluminiu nu sunt foarte pretențioase, dar asta nu înseamnă să neglijezi să o faci în mod corect și periodic. Specialiștii sunt de părere că atunci când cele două operațiuni sunt efectuate cu simț de răspundere, durata de viață a caloriferului tău din aluminiu poate ajunge chiar și la 20 de ani, și concurează cu succes la capitolul rezistență și durabilitate cu cele din oțel sau fontă.

De interes:  Maratonul faptelor bune! 250 de voluntari și 34 de case renovate în Caraș-Severin

Soluții speciale anti-coroziune

Aluminiul este un metal ușor, care însă este afectat de coroziune. Pentru că vrei să nu ai parte de ceva surprize neplăcute, apelează la un specialist pentru ca, periodic, radiatoarele tale să fie tratate cu anumite soluții speciale, care țin la distanță coroziunea. Dacă vei proceda așa, nu va fi nicio problemă să folosești caloriferul din aluminiu în combinație cu radiatoare din alte metale, pentru sistemul de încălzire al locuinței tale.

Curățare la exterior

Pentru ca eficiența energetică a caloriferului tău din aluminiu să fie una la capacitate maximă, este nevoie să acorzi atenția cuvenită și curățării din exterior a acestuia. Astfel, măcar o dată la două săptămâni înarmează-te cu o lavetă din microfibră, un aspirator auto sau pur și simplu o cârpă de praf, prin care să elimini eventualele pânze de paianjen, scame și praf. De aceea este bine să alegi un calorifer din aluminiu care se poate curăța ușor, pentru că da, este nevoie să o faci destul de des.

Bucură-te de investiția făcută

Atunci când decizi că vei schimba unul sau toate radiatoarele din casă cu unele din aluminiu, recomandarea noastră este să discuți cu specialiștii în domeniu, care îți vor face cele mai bune recomandări, în funcție de camera unde urmează să fie utilizate, spațiul disponibil, dar și de preț. Prin urmare, alege doar ce este mai bun și nu uita de operațiunile de întreținere și curățare. Bucură-te de investiția făcută și apreciază confortul oferit de caloriferele din aluminiu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.