Calea Șagului va fi regândită ca un coridor verde de mobilitate. A fost desemnat câștigătorul licitației pentru proiectare.

 

Prin această investiție va fi prioritizat transportul în comun și vor fi introduse culoare pietonale și velo pentru a crește calitatea alternativelor de deplasare. Scopul este ca timișorenii să aleagă transportul în comun sau bicicleta în locul mașinii personale pe distanțe scurte, reducând astfel traficul pe una dintre cele mai aglomerate bulevarde.

 

Amenajările vor ține cont de nevoile persoanelor cu mobilitate redusă (persoane cu dizabilități, vârstnici, copii), iar zonele pietonale vor încuraja activitățile sociale, comerciale și de recreere.

 

Va fi amenajat segmentul cuprins între Piața Küttl și Shopping City.

 

Câștigătorul a fost desemnat pe baza celui mai bun raport calitate-preț, iar componenta de preț a avut o pondere de 40%. Oferta câștigătoare a venit din partea firmei FIP Consulting.

 

Valoarea contractului este de aproximativ 1 milion de lei, fără TVA. Termenul de realizare a serviciilor de proiectare (DALI+PT) este de 10 luni.

De interes:  Criză sanitară în Ucraina! OMS trimite echipamente medicale, truse de traumatolgie și materiale chirurgicale

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.