Cafenelele și restaurantele se pot redeschide în Timiș, pe timp de pandemie

Instituția Prefectului anunță că în Timiș se pot redeschide cafenelele și restaurantele, împreună cu instituțiile de cultură, în timpul pandemiei de coronavirus, după ce Guvernul României a adoptat o Hotărâre în acest sens.

Instituția Prefectului anunță că în județul Timiș se pot deschide restaurantele, cinematografele și instituțiile de cultură, cu respectarea normelor de protecție.

Guvernul României permite reluarea activității restaurantelor și cafenelelor aflate în interiorul unor clădiri, cu respectarea normelor de protecție stabilite de specialiști, activitatea putând să fie reluată în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitor. În județul Timiș incidența cazurilor este de 0,555 la mia de locuitori, deci restaurantele pot funcționa.

„În județul Timiș incidența cazurilor este de 0,555 la mia de locuitori, astfel că se pot deschide restaurantele, cinematografele și instituțiile de cultură cu respectarea normelor de protecție.

– administratorii restaurantelor și cafenelelor, atât a celor de la exterior, cât și a celor de la interior, trebuie să asigure o distanță de minimum 2 metri între mese și să limiteze ocuparea meselor la maximum 6 persoane la o masă;

De interes:  Ședință de urgență la PNL. Cu ce pachet de măsuri ar putea merge ministrul Finanțelor la Bruxelles

– reluarea activității cinematografelor și instituțiilor care organizează spectacole sau concerte, cu respectarea anumitor norme de protecție;

– se menține interdicția pentru activități de tip bar/club/discotecă și a exploatării locurilor de joacă din centrele comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici.

– creșterea numărului persoanelor care pot participa la evenimente private, noile norme stabilind că la evenimentele private organizate în interior pot participa maxim 50 de persoane, iar la cele organizate în exterior cel mult 100 de persoane, cu respectarea normelor de distanțare fizică”, transmite Instituția Prefectului.

Dacă în unele localități din județ incidența cazurilor crește peste pragul de 1,5 la mia de locuitori, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență poate decide închiderea localurilor din acele localități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.