Paul Purea, consilier județean PMP, Ionuț Popovici, vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin și Marius Cornici, inspectorul școlar general se află într-un plin război al declarațiilor via facebook. Război din care nu lipsesc injuriile și atacurile la persoană, bișnițar, analfabet funcțional sunt doar câteva dintre cuvintele cu care se „alintă” politicienii județului.

Totul a plecat de la o postarea lui Paul Purea, consilier județean PMP, legată de cazul Caracal, în care Purea arăta cu degetul spre Partidul Social Democrat pe care îl consideră vinovatul moral de tragedia din județul Olt. Inspectorul Școlar General al ISJ Caraș-Severin nu a ezitat să lase un mesaj dur colegului de alianță pe care îl acuză de politizare a subiectului.

„Domne, ar trebui să empatizezi cu situația, în schimb fără nicio treabă faci mascat politică! Păi, tu, membru PMP, al partidului lui Băsescu, tipul ăla care a închis spitale și au murit oameni pentru că nu au primit asistența de care aveau urgent nevoie, vorbești de partide într-un caz cu un dement, un bolnav pshihic… și o societate care de 30 de ani tot ne vorbește de reformare cu oameni «vechi» ca și dumneata! Hai, un pic de decență, de bun simț, dacă vă mai pasă de ceva! Eu nu am trait în comunism, nu am sechele ca mulți care vreți să reformați societatea. Lasați-ne pe noi, ăștia tineri, de la orice partid ca să ne dăm cu părerea despre schimbare. Mulți, ancorați în alte vremuri, vi-ați arătat potența ori impotența. (…)”, a comentat Marius Cornici pe o rețea de socializare.

De interes:  Dezvăluiri incendiare, la Culisele statului paralel: Legătura dintre Dan Vîlceanu și bulibașa Stănescu - Evaziune de 1 milion de lei

Consilierul județean Paul Purea nu a ezitat să îi răspundă celui ce conduce învățământul cărășan.

Dragi prieteni, iată cum comentează (o postare de-a mea în legătura cu drama de la Caracal) un domn care pare să fie „inspector şcolar general” al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin – practic «justiţiarul» actual al învăţământului din judeţul amintit, (şi) fost director al unui colegiu din Reşiţa. Ce am citit, este ceva trecut dincolo de normal şi firesc, de înţelegerea mea (oricât de îngăduitor aş fi), nu pentru cineva care este căţărat în vârful decizional al Educaţiei dintr-un judeţ (se cunoaşte politizarea maladivă, «per global», a instituţiilor statului şi a deconcentratelor, cu tot felul de «specimene», dar…), cât mai ales privitor la un absolvent al unei facultăţi de «Litere, Filozofie şi Istorie» – aşa cum se pretinde a fi acest «dascăl», pe Facebook. De necrezut! (…) Documentându-mă, şi aflând «lucruri şi atitudini» despre M. Cornici, despre care nu voiam să accept ca este acelaşi personaj cu cel de la Inspectoratul Şcolar, mărturisesc că, pe mine, de astăzi nu mă mai miră nimic… Absolut nimic. Nici rezultatele învăţământului naţional, inclusiv cărăşean, nici numărul alarmant al analfabeţilor, clasici şi funcţionali, nici lipsa de bun-simţ, nici distrugerea ţării, nici aroganţa şi insuficienţa celor cu care intrăm în contact, şi care ne conduc, nici atitudinea şi (ne)profesionalismul poliţiştilor, jandarmilor şi procurorilor, nimic… Nimic din ceea ce trăim şi inhalăm zilnic.”,a postat Paul Purea pe facebook.

De interes:  La Mulți Ani, Maria Gheorghiu! – Banat FM

Schimbul de replici dintre Paul Purea și Marius Cornici i-a atras atenția și vicepreședintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici, care a postat pe pagina sa de facebook următoarele:„Sunt siderat să văd oameni politici puși în diferite funcții de conducere, care fac greșeli gramaticale pentru care elevii sunt lăsați corigenți ori abia reușesc să termine școala gimnazială! Consider că, de bun simț, asemenea personaje ar trebui să își depună demisia, pentru că, oricum, nu înțeleg nimic din ceea ce se întâmplă în societatea în care trăiesc! Copiii noștri nu au ce învăța de la astfel de postaci de serviciu și nici de la un clovn ajuns în te miri ce funcție!” a scris Ionuț Popovici.
Marius Cornici a lăsat un comentariu dur la postarea vicelui Popovici. „Când ai învățat să te exprimi corect în scris bișnițare ? Că ești lacunar în citit, vorbit, scris. De înțelegere a unor lucruri mai delicate nu mai vorbesc deoarece este greu pentru un bișnițar de mașini și alte lucruri, cu aere de om cult, să înțeleagă lucruri complexe ale societății! Nu reprezinti decât un parvenit, un incult, ajuns datorită unor trocuri pe o poziție prea înaltă pentru știința ta! Asta rezultă după 5 minute de conversație cu tine! Și asta! De diplome obținute nu vorbesc, bănuiesc că le ai la ID, când afacerea cu mașini era în floare! Momentan ne relaxam pentru că suntem în vacanță. Să nu crezi că își pune cineva mintea cu tine în vreo polemică! Dar mai un pic și îți pregătim niște surprize… cunoști situația: contracte, firme, CJ, etc a postat Marius Cornici”
Războiul declarațiilor pare să se fi încheiat, însă doar pentru moment.

De interes:  Frământări în PSD Timiș. Unii pleacă, altii vin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.