Apa este importantă pentru fiecare celulă, țesut și organ din corpul tău. Cel mai bun mod de a rămâne hidratat: pahare de apă glug-glug-glug pe tot parcursul zilei.

Dar ce fel de apă ? Unii oameni susțin că apa alcalină este mai bună decât orice ai putea obține de la robinet. Dar știința nu este acolo pentru a o sprijini.

Apa alcalină superhidratează corpul

Moleculele de apă intră mai degrabă în grupuri decât în ​​molecule unice. Apa de la robinet, care este sub presiune, are grupuri foarte mari de 12-16 molecule. Procesul de ionizare rupe legătura electrică a moleculelor de apă și restructura apa până la aproximativ 5-8 molecule pe grup. Această dimensiune mai mică a clusterului înseamnă că apa poate fi mai ușor absorbită în celule, oferind astfel o hidratare superioară pentru organism și contribuind la dizolvarea și eliminarea deșeurilor solide acide și a toxinelor care s-au acumulat în organism.

Ce este apa alcalină?

PH-ul apei este neutru, în jurul valorii de pH 7. Produsele chimice și gazele pot schimba acest lucru pentru a o face mai acidă sau mai alcalină.

De interes:  Cum sa ai o relatie de cuplu frumoasa

PH-ul apei de ploaie este puțin sub neutru, deoarece există dioxid de carbon din aer, iar acest lucru crește aciditatea.

Substanțele acide au un pH sub 7,0, până la zero. PH-ul oțetului este în jur de pH 3, sucul de lămâie în jurul valorii de pH 2 și acidul bateriei în jurul valorii de pH 1.
Substanțele alcaline au un pH de până la 14. Soda de coacere pH-ul este cuprins între pH 8 și 9, iar laptele de magnezie este între pH 10 și 11.
Apa poate avea un pH ridicat sau mic, dar dacă este prea mare sau prea scăzută, poate avea efecte adverse.

Afla mai multe despre beneficiile apei Kangen pe www.rokangen.ro

Apa prea alcalină are un gust amar. Poate provoca depozite care încrustă conducte și aparate. Apa puternic acidă poate coroda metalele sau chiar le poate dizolva.

Un studiu publicat în Nutrition Journal , a comparat impactul unei diete acide, mai degrabă decât apa alcalină, asupra osteoporozei , o boală marcată de oase slabe și fragile.

De interes:  3 motive pentru a apela la cursuri de calificare

Analizând fondul studiului, autorii au remarcat un număr mare de revendicări pe Internet. Aceste afirmații au sugerat „că dietele alcaline și produsele comerciale aferente contracarează aciditatea, ajută organismul să-și regleze pH-ul și, astfel, să prevină procesele bolii”.

Analiza a utilizat dovezi de înaltă calitate pentru a concluziona că acidul din dieta modernă nu provoacă osteoporoză. De asemenea, a ajuns la concluzia că o dietă alcalină sau suplimente sau săruri alcaline nu împiedică osteoporoza.

(P) Descopera pe site-ul nostru gama de ionizatoare de apa Kangen Leveluk.

O revizuire a studiilor publicate în 2012 a constatat că o dietă alcalină a rezultat în urină care a fost mai alcalină și, eventual, mai puțin calciu în urină.

Cu toate acestea, cercetătorii nu se așteptau ca acest lucru să reflecte nivelul total de calciu și nu au găsit nicio dovadă că acest lucru ar îmbunătăți sănătatea oaselor sau ar ajuta la prevenirea osteoporozei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.