Bătaie pentru locurile de la școala duală


Bătaie pentru locurile de la școala duală la cele două unități de școalre care oferă această formă de învățământ la Reșița: Colegiul Tehnic Reșița și Colegiul Economic al Banatului Montan. După prima sesiune se de înscrieri, cele două unități vor fi nevoite să organizeze examene de departajare la unele specializări.
Școala duală reșițeană are căutare anul acesta. 101 absolvenți de gimnaziu au optat pentru această formă de învățământ cele mai căutate specializări au fost cele de mecanic auto și cele de ospătar. 173 de locuri au fost aprobate pentru învăţământul dual pentru anul şcolar 2019-2020 la Reșița, clasele funcţionând la Colegiul Tehnic şi la Colegiul Economic al Banatului Montan. Pe lângă faptul că cei din afara municipiului beneficiază de cazare şi masă gratuite, elevii de la învăţământul dual primesc şi burse profesionale, atât din partea unităţii de învăţământ, cât şi din partea agenţilor economici. Unitățile de învățământ reșițene oferă specializare în următoarele meserii: strungar, sudor, electrician, bucătar, confecționer produse textile, ospătar, brutar, patiser, operator CNC și mecanic auto. Din cei 30 agenţi economici care colaborează cu clasele de învăţământ dual din Reşiţa, 16 activează în domeniul serviciilor și 14 în domeniul producției.
O parte dintre părinți au înțeles atât avantajele deprinderii unei meserii cât și avantajele școlii duale așa că și-au înscris copii la această formă de învățământ.
Și la Car5ansebeș lucrurile stau bine. pentru anul școlar 2019-2020 au fost aprobate 37 de locuri la învățământul dual, iar până ieri se înscriseseră 25 de absolvenți de clasa a VIII-a.

De interes:  Ministrul Mediului: „Există în continuare PERICOL de explozie la Petromidia-Năvodari!” - UNDE se îndreaptă norul de fum

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.