Azi, copil frumos, mâine, bănățan fălos! Jocul și cântecul popular au fost vedete la Reșița – Banat FM sound factory

Azi, copil frumos, mâine, bănățan fălos! Jocul și cântecul popular au fost vedete la Reșița

Asociația „Reșița Europeană” a organizat, la cinematograful Dacia din municipiul Reșița, spectacolul folcloric intitulat „Azi, copil frumos, mâine, bănățan fălos!”. Evenimentul desfășurat în preajma Zilei Copilului a adus în fața unui public cald zeci de copii și tineri pasionați de cântecul și jocul popular, dar și artiști de marcă ai folclorului bănățean.
„Este o mare bucurie pentru noi acest spectacol; fiind luna iunie, am dedicat evenimentul Zilei Copilului. Am încercat să organizăm un spectacol inedit, așa cum arată și titlul. Începem cu prichindeii, apoi copilașii puțin mai mari, adolescenții și în final cei mari. Deci, prima parte este a copiilor, iar în partea a doua vor evolua dansatorii ansamblului tradițional, binecunoscut bănățenilor”, a precizat Maria Aghescu, coordonatorul Ansamblului Bârzava.


Artiștii consacrați au făcut atmosferă în partea a doua a spectacolului. La reușita evenimentului și-au adus aportul soliști foarte apreciați, precum Nicu Novac, Camelia Ceocu, Maria Milu Sorescu, Andreea Miroșu sau Iasmina Iova, alături de dansatorii îndrăgitului ansamblu „Bârzava” din Reșița, care au încântat publicul cu jocuri din toate colțurile Banatului.

De interes:  Statistică alarmantă. Numărul cazurilor de cancer la vârste sub 50 de ani s-a dublat în ultimele decenii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.