Majorarea alocațiilor pentru copii a intrat în vigoare de luni, 1 aprilie, potrivit Ordonanței 9/2019, stabilită în luna martie de Guvern. Potrivit actului normativ, primele plăți majorate se vor face însă în luna mai.

Reprezentanții Ministerului Muncii au precizat, pentru MEDIAFAX, că majorarea alocațiilor intră în vigoare de la 1 aprilie, însă, potrivit Ordonanței de Urgență 9, din luna martie, plățile se vor face luna următoare, respectiv în mai.

Potrivit OUG, alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de 300 lei pentru copii în vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap, 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsa între 2 şi 18 ani şi 300 lei pentru copiii cu vârsta între 3 şi 18 ani în cazul copilului cu handicap.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, declara recent că nu există riscul ca aceste alocaţii să nu fie acordate şi susţine că aceste categorii defavorizate „sunt exploatate din punct de vedere politic”. Budăi a mai precizat faptul că în cazul în care va fi necesar, se vor suplimenta fondurile la rectificarea bugetului, pentru asigurarea acestor alocaţii.

De interes:  Cereale otrăvite, aruncate pe un câmp din județul Timiș

Parlamentul a votat, în februarie, în plen reunit, un amendament al PNL la bugetul de stat care prevede majorarea alocaţiei copiilor, cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani, de la 84 de lei la 150 de lei.

Photo by Sharon McCutcheon on Unsplash

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.