Pentru personalul medical, zilele următoare se anunță de foc. De regulă, numărul urgențelor medicale se dublează, iar timpii de așteptare sunt pe măsură. Medicii îi sfătuiesc pe români să fie atenți la cât și ce mănâncă pentru a nu ajunge la spital. 

Specialiștii recomandă oamenilor să aibă grijă ce, și mai ales în ce cantități consumă alimentele tradiționale românești în perioada sărbătorilor. Cele mai multe probleme, susțin totodată medicii, sunt resimțite abia după ce perioada festivă trece.

„Sigur că trebuie să ne bucurăm de tradiționalele și gustoasele noastre bucate cu ocazia sărbătorilor, dar fără exces. Și fiecare om probabil că știe deja după atâția ani să-și drămuiască porția de mâncare de Crăciun”, spune dr. Adrian Tase, cardiolog.

Cea mai mare atenție asupra alimentelor consumate de Crăciun trebuie să o aibă în special persoanele care au ținut post înainte. Riscul aparițiilor unor probleme digestive sunt mult mai mari.

„Cei care au ținut un post îndelungat, sigur că la sfârșitul postului vor fi tentați să mănânce mult mai mult decât este nevoie. Recomand cumpătare și în cazul lor astfel încât să nu avem în alimentație un exces de sare zahăr sau grăsimi”, avertizează dr. Bogdan Niță, medic primar.

De interes:  CULISELE STATULUI PARALEL. Momente „emoționante” la predarea Ministerului Apărării VIDEO

În perioada sărbătorilor se înregistrează cel mai mare număr de afecțiuni digestive din tot anul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.