Aurora boreală pe cerul Timișoarei

Aurorele polare vor lumina cerul Timişoarei în perioada 1-3 octombrie, în cadrul programului „BEGA!” al staţiei „Light Over Borders” („Lumină peste graniţe”). Programul este creat de Festivalul PLAI împreună cu comunitatea creativă a municipiului, pentru proiectul „Timişoara Capitală Europeană a Culturii”.

Spectacolul va fi realizat în premieră cu ajutorul unei instalaţii cu lasere, al proiectoarelor, maşinilor de fum şi al unui sistem de sonorizare ambientală, în zona Uzinei de Apă, urmând ca în zilele următoare să acopere o parte a zonei centrale.

Organizatorii îşi propun prin acest eveniment activarea malurilor râului Bega şi implicarea locuitorilor oraşului în activităţi artistice coordonate de organizaţii locale şi parteneri cu expertiză internaţională, se arată într-un comunicat al Primăriei Municipiului Timişoara 

Dezvoltând până acum proiecte precum spectacolul LUMEN în 2018, The Lightning Project şi Happy Wall în 2019, „BEGA!” 2020 va recrea luminile Nordului (Aurora Boreală) şi luminile Sudului (Aurora Australă) pe cerul oraşului, cu ajutorul artistului elveţian Dan Acher.

De interes:  Migranți prinși în centrul Timișoarei

Iniţial integrat în programul „BEGA!” pentru anul 2021, Borealis a luat locul proiectului planificat pentru anul 2020 din cauza restricţiilor impuse de pandemia COVID, desfăşurându-se pe o suprafaţă extinsă, care nu impune restricţii de participare.

În toate lucrările sale, designerul proiectului Borealis, Dan Acher, utilizează oraşul ca pe un loc de joacă pentru a crea sentimentul de apartenenţă şi comunitate, fiind aliniat la aceleaşi valori care au dus la crearea programului „BEGA!”. Aurorele polare au creat fascinaţie mereu, iar recrearea acestora deasupra unui mediu urban precum Timişoara, la mii de kilometri depărtare de locul lor de origine, transmite însăşi esenţa staţiei al cărei program principal este „BEGA! – Lumină peste graniţe”.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Timişoara şi Consiliul Local, prin intermediul programului cultural prioritar „Timişoara Capitală Europeană a Culturii”, parte a Programului Cultural pentru anul 2020.

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.