Aurelia Fătu-Răduțu, omagiată din nou la Bocșa! Lorena Ene a câștigat Marele Premiu al festivalului bocșean

Lorena Minodora Ene este câştigătoarea marelui premiu al Festivalului-concurs de interpretare vocală „Aurelia Fătu-Răduţu”. Desfăşurată pe platoul din spatele Casei Orăşeneşti de Cultură, cea de-a 26-a ediție a festivalului a propus bocşenilor iubitori de folclor o manifestare care a pus accentul pe calitate – în sensul că soliştii prezenți în competiția vocilor au fost puţini, dar buni. 10 tineri interpreți români s-au întrecut în cântări pe scena prestigiosului festival devenit deja o emblemă a Bocşei. În ambele zile ale festivalului, manifestările au fost deschise de evoluţiile formațiilor de dansuri „Ceata Bocșanei”, „Junii Bocșanei” și „Bocșana”, ansambluri ale Casei Orășenești de Cultură din localitate.

Prima zi a programat concursul propriu-zis, urmat de recitaluri ale unor soliști cunoscuți și apreciați, precum Cătălina Pâșlea, Nicoleta Novac sau Bebe Marinescu. În ziua a doua a avut loc Gala Laureaţilor, urmată de alte recitaluri ale unor soliști îndrăgiți. Au urcat pe scenă Georgiana și Dan Necșa, Aurelia Roșu-Popa, Ramona Vița și Nicu Novac. În ceea ce-i priveşte pe laureaţii din 2019, aceştia au fost stabiliţi de un juriu format din specialişti în folclor şi solişti de muzică populară. Marele Premiu a fost câştigat de Lorena Minodora Ene, o talentată solistă din Mehedinți, care a promovat de această dată folclorul gorjean. Premiul I i-a revenit solistei Denisa Țanigoi din Reșița, premiul al II-lea i-a fost acordat dâmbovițeanului Florin Ștefan, iar premiul III i-a revenit lui Stelian Păun din Giurgiu. Câştigătorii au fost recompensaţi cu distincţii, diplome şi premii atractive.

De interes:  Un nou test medical pentru obţinerea sau reînnoirea permisului auto


Cea de-a 26-a ediţie a Festivalului-concurs „Aurelia Fătu Răduţu” a fost organizată de administraţia publică bocşeană, Casa Orăşenească de Cultură şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin, cu sprijinul unor sponsori generoși.

foto: Claudiu Mureșan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.