Atenție la viteză! Radarele au fost scoase pe șosele

Începând de astăzi, la nivelul întregii țări, Poliția Română derulează o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere. Timp de trei zile, toate radarele vor fi scoase pe șosele și autostrăzi, pentru depistarea celor care depășesc viteza legală. Se vor folosi echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile model TruCAM. Pe lângă acestea, se vor utiliza și aparatele etilotest, etilometru și drugtest, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.
Poliția Română precizează faptul că, în primele 5 luni ale acestui an, viteza a generat 17% dintre accidentele rutiere grave înregistrate în țara noastră, ocupând locul trei în ierarhie, cu 470 accidente (cu 104 mai puține decât în perioada similară a anului trecut), soldate cu decesul a 118 persoane (cu 32 mai puține decât în perioada similară a anului trecut) şi rănirea gravă a altor 499 (cu 119 mai puține decât în perioada similară a anului trecut).
La nivelul județului nostru, bilanțul întocmit de poliția cărășeană arată că nerespectarea regimului legal de viteză constituie prima cauză a accidentelor rutiere cu victime. Au fost înregistrate 34 de accidente cu victime, soldate cu 1 persoană decedată, 7 răniți grav și 43 răniți ușor. În ceea ce privește conducerea sub influența alcoolului, am înregistrat 11 accidente cu victime care au avut această cauză, soldate cu 3 persoane rănite grav și 15 rănite ușor.

De interes:  S-au tras la sorți grupele Cupei României la fotbal. Vezi componența completă și programul confruntărilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.