Conducerea administrației publice din Oțelu Roșu este de acord cu majorarea tarifului la apă, doar cu rata inflației, conform legii. Discuțiile ar fi însă altele, după cum susține primarul Luca Mălăiescu.

Un reprezentant al Primăriei Oțelu Roșu va participa, miercuri, la ședința Acvabanat, care are pe Ordinea de zi majorarea tarifelor la apa potabilă în județul Caraș-Severin, la propunerea Aquacaraș.

„Nu cred că e doar cu rata inflației. Dacă e așa, noi suntem de acord, pentru că asta este legea, dar eu am auzit ceva de 10% majorare la tariful de apă și noi nu suntem de acord. Și așa se plătește un tarif unic pe județ care a ajuns la o sumă deranjant de mare”, ne-a precizat primarul orașului Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu.

Menționăm că ultima modificare de tarife a fost la începutul acestui an, astfel pentru metrul cub de apă potabilă și serviciile de canalizare contribuabilul plătește 7,27 de lei.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Acvabanat s-a constituit în scopul reglementării, înființării, organizării, finanţării, exploatării, monitorizării şi gestionării în comun a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare pe raza de competenţă a unităţilor administrativ-teritoriale membre. Reprezentanții celor opt orașe din județul Caraș-Severin fac parte din această asociație.

De interes:  Pași inainte pentru mediu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.