Anvelope de iarnă pe timp de vară?

Chiar dacă se spune că nu este nimic greșit în a folosi anvelopele de iarnă și pe timp de vara, totuși, există o serie de diferențe care vor face că experiență de condus să fie una mai sigură și mai confortabilă. Specialiștii de la anvelope.ro recomandă șoferilor să folosească în anotimpul corespunzător fiecare tip de anvelope adecvată sezonului, astfel încât să nu întâmpine probleme în timpul conducerii autovehiculului personal.

Pentru mulți șoferi li se pare o cheltuială suplimentară să folosească anvelope de sezon și apeleze la un service autorizat pentru a schimbă anvelopele de iarnă cu cele de vara. Însă, dacă nu fac acest lucru, atunci la final poate costa mai mult deoarece mașina s-ar putea deteriora din cauza suprasolicitării.

De ce nu este recomandat să circuli vara cu anvelopele de iarnă?

Dacă pentru perioadele de iarnă sunt în vigoare reglementări în codul rutier cu privire la obligativitatea schimbării anvelopelor de vara cu cele de iarnă, pentru cele de vara nu există o astfel de precizare. Teoretic, dacă vei continua să folosești cauciucurile de iarnă și pe durata verii nu vei încalcă nici o prevedere legală. Dar, trebuie să ții cont de diferențele pe care le vei simți în timpul condusului.

De interes:  Ștrandul din Caransebeș, reparat din banii de pe biletele de intrare din sezonul trecut

Dacă până acum ai utilizat anvelope de iarnă și pe timp de vară și nu s-a întâmplat nimic cu mașina ta, atunci trebuie să te consideri norocos. Pe timp de vara, distanță de frânare cu anvelopele de iarnă este mai mare, ceea ce necesită o vigilența mai mare în trafic pentru a putea garanta siguranță celorlalți participanți la trafic dar și a ta, atunci când situația o cere. Și, cu cât anvelopele de iarnă sunt mai noi cu atât este mai mare distanță de frânare.

Anvelopele de vară sunt fabricate astfel încât să aibă un comportament cât mai bun atunci când rulează pe suprafețe umede. Iar cele de iarnă sunt fabricate astfel încât să  poată rula în condiții optime și de siguranță pe zăpadă și suprafețele cu gheață sau polei.

În plus, atunci când utilizezi anvelope de iarnă pe timp de vară, acestea se vor uza mai repede și va crește, totodată, consumul de combustibil. Nu vei reuși să faci economie deloc atunci când utilizezi anvelopele de iarnă pe tot parcursul anului. Compoziția anvelopelor de iarnă este diferită în comparație cu anvelopele de vară, fiecare dintre acestea având un scop și o utilizare diferită. Cele de vara sunt special concepute pentru a putea rula pe asfaltul cu o temperatura ridicată. Dacă circuli timp de un sezon cu anvelopele nepotrivite sunt șanse mari că acesta să ajungă la un nivel de uzură considerabil iar siguranță ta să fie pusă în pericol.

De interes:  Ce trebuie să știi dacă vrei să înveți să conduci o mașină

Gândește-te la siguranța ta și a familiei tale

Da, poate că ți se pare că a avea două seturi de anvelope este destul de incomod deoarece, mai ales dacă locuiești la bloc nu le vei putea depozita corespunzător. Însă, dacă ții la siguranță ta și a familiei tale, cea mai bună soluție este aceea să investești în două seturi de cauciucuri, fiecare potrivit pentru sezonul pentru care a fost conceput. Siguranță în trafic este una dintre cele mai importante aspecte de care să ții cont atunci când nu știi dacă merită să ai două seturi de anvelope sau nu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.