Angajata unei bănci din Timișoara este acuzată că a furat 2,5 milioane de euro din conturile clienților

Mai multe percheziții au fost făcute marți dimineață, iar la audieri au ajuns 5 persoane.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Timișoara au efectuat 3 percheziții domiciliare, pe raza județului Timiș, într-o cauză vizând comiterea infracțiunilor de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată cu consecințe deosebit de grave, acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată, operațiuni ilegale cu dispozitive informatice în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În cauză s-a reținut că, în perioada 2010 – 2021, un suspect a efectuat, prin utilizarea neautorizată a datelor de identificare ale titularului și ale contului bancar/folosind fără drept dispozitivele de tip token sau digipass eliberate pe numele clienților, un număr total de 802 transferuri frauduloase de fonduri din conturile bancare deschise pe numele mai multor clienți.

Pe parcursul celor 11 ani, suspectul a accesat ilegal conturile de internet banking ale clienților (705 acte materiale) prin folosirea fără drept a dispozitivelor de tip token sau digipass care aparțineau persoanelor vătămate. De asemenea, în vederea justificării unui transfer bancar suspectul a plăsmuit un înscris sub semnătură privată pretins încheiat de către un client al băncii, pe care l-a folosit pentru a justifica un transfer în cuantum de aproximativ 73.000 de lei.
În activitatea infracțională acesta a beneficiat de sprijinul altor 4 suspecți care au înlesnit activitatea infracțională prin punerea la dispoziție a datelor conturilor bancare folosite de aceștia, conturi care au fost utilizate în vederea realizării de transferuri frauduloase.

De interes:  Smart Slab – masa viitorului [VIDEO] – BANAT

În această modalitate, a fost cauzat un prejudiciu de aproximativ 9 milioane de lei (2,5 milioane de euro).

În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate sumele de 7.500 de euro și 1.000 de lei, 4 mini lingouri de aur, 9 telefoane mobile, 8 memory stick-uri, un laptop, două ștampile și documente.

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 5 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Timişoara și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ”Glad Voievod” Timișoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.De la adresele respective, procurorii au ridicat sume de bani și telefoane mobile, dar și lingouri de aur.

De interes:  Mai întâi investiții, apoi sancțiuni. Salubrizarea din Timișoara ridică noi probleme

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.