Întrebat dacă va mai fi nevoie de certificat verde pentru accesul în magazine non-esențiale odată ce incidența va fi mai mică de 3 la mie, secretarul de stat a explicat, la un post TV: „Pentru perioada în care vorbim acum există această reglementare în care sunt toate activitățile peste 3 la mie, unde intră certificatul verde, însă la ce vă referiți dumneavoastră – vă referiți la activități care au fost reglementate și care au directă legătură cu certificatul digital european, unde aici sunt două demersuri și aici este o situație care se suprapune, și despre asta voiam să vă spun. În primul rând, au fost câteva chestiuni adoptate de Guvern care au ajuns în Parlament pentru a fi adoptate, unde nu a fost luată încă o decizie”.

„Este o chestiune care se suprapune din punct de vedere juridic și cred că în perioada imediat următoare se va găsi o soluție care să poată să fie aplicată ca lucrurile să fie clare pentru sărbători. În momentul de față, nu poate nimeni să spună care va fi exact framework-ul legislativ de sărbători pentru că acestea, cel mai probabil, vor fi reglementate de către existența și folosirea certificatului digital european.

De interes:  La Mulți Ani, Sarah Brightman! – Banat FM

Este o inițiativă europeană. Știți în câte țări la nivel global este folosit certificatul digital european? 75 de țări. Tocmai pentru că sunt locuitori ai altor țări care își doresc să vină în Europa, și țările respective au adoptat un mecanism similar, identic.

Va exista pentru sărbători adoptarea unor reguli care nu au legătură cu incidența, că despre asta este vorba. Dacă ne uităm ce se întâmplă în vestul Europei și centrul Europei, toată Europa se confruntă cu un val, cu o situație epidemiologică fără precedent”, a afirmat vicepreședintele CNCAV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.