Nunta de ametist

60 ani de casatorie – Nunta de ametist. Aceasta inseamna, povestea ametistului trimitand la cumpatare si piatra fiind intotdeauna asociata cu dreapta masura, cu refuzul excesului.
Fiecare an care trece de la nunta poarta o denumire. Ca e de hartie, de lemn, de panza, an de an aniversarea nuntii reprezinta o buna ocazie de rememorare a clipelor frumoase. In popor, aproape fiecare an de casnicie poarta o denumire simbolica. Pana la 20 de ani, an de an, exista cate o denumire pentru aceasta aniversare. Apoi, totul se “masoara” in decenii ce trec peste momentul nuntii. Aniversarea nuntii a inceput inca din Evul Mediu. Atunci se serba doar implinirea a 25 de ani, respectiv 75 de ani de casnicie. Sotul ii punea sotiei pe cap o coroana de argint, la aniversarea celor 25 de ani, si de aur la implinirea a 50 de ani de casnicie.

Stiti bine ca exista nume traditionale pentru unele dintre nunti. De exemplu, implinirea a 50 de ani de casatorie este numita “Aniversarea nuntii de aur” sau pur si simplu “o aniversare de aur” sau “Nunta de aur“.A La modul general vorbind, dupa primul an de casatorie se sarbatoreste nunta de hartie, dupa 5 aE nunta de lemn, dupa 10 aE nunta de tinichea, dupa 25 de ani aE nunta de argint, dupa 50 de ani, asa cum am specificat deja aE nunta de aur, dupa 75 de ani aE nunta de diamant. Fiecare “material” are o semnificatia sa in aniversarea casatoriei.

De interes:  Tot ce trebuie să știi despre vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 anii

 

Aniversarea a 60 de ani de casatorie e considerata una dintre cele mai frumoase si mai rare aniversari. Si este foarte frumoasa celebrarea celor care si-au daruit atata timp din viata unul celuilalt cu dragoste neconditionata. Cel mai frumos cadou pe care i-l poti face este sa-i spui celuilalt ca il iubesti. De asemenea acelasi sfat pentru cei apropiati cuplului ce isi aniverseaza casatoria dupa 60 de ani: sa le spuna ca ii iubesc. Iubirea este cea care i-a tinut impreuna 60 de ani, iar nunta de ametist este o ocazie deosebita si trebuie marcata intr-un mod la fel de deosebit.

Nunta de ametist – Simbol al trainiciei

Crestinii obisnuiesc ca, la acest prilej, sa reconstituie oarecum nunta care le-a unit destinele de la inceput, respectand, in mare parte, cam aceleasi traditii, cu straie speciale, nasi, invitati si toate celelalte. Ce difera este doar materialul din care sunt confectionate verighetele desigur. Celebrarea a 60 de ani de casnicie poate reprezenta si ea o nunta in toata regula. Numai ca nu vorbim despre o noua nunta sau cununie religioasa, ci un moment in care sotii vin sa-i multumeasca lui Dumnezeu pentru dragostea lor si pentru trainicia ei. Oferindu-si noi simboluri, din ametist de data aceasta. Acelasi lucru se intampla si in cazul nuntii de aur aE dupa 50 de ani si a celei de diamant aE dupa 75 de ani de casnicie.

De interes:  Un spital din România interzice din nou vizitele din cauza Covid

Ce simbolizeaza ametistul

Ametistul este considerata una dintre cele mai frumoase pietre semipretioase. Datorita culorii sale spectaculoase, care poate varia de la violet la purpuriu, aceasta piatra semipretioasa este una di…
Sursa : www.e-mariage.ro