Alina Vuc merge la Tokyo! Valoroasa luptătoare din Reșița continuă lupta pentru medalii la Mondialul din Kazahstan

Școala reșițeană de lupte are din nou motive de mândrie! Sportiva Alina Vuc, cea mai valoroasă luptătoare formată în pepiniera locală, a reușit să obțină mult-dorita calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Alina Vuc a ajuns în semifinalele Campionatului Mondial din Kazahstan, performanță care îi asigură biletul pentru Jocurile Olimpice. Ea este primul reprezentant al luptelor românești calificat la Olimpiada din 2020. Alina și-a început cariera sportivă la Reșița, iar primul ei antrenor, tehnicianul Nicolae Constantin, i-a rămas aproape și după ce Alina a făcut saltul spre marea performanță. E o mare mândrie, pentru ea și pentru noi, spune antrenorul emerit Nicolae Constantin, care își felicită din toată inima fosta elevă.
„Bucuria mea este imensă după această calificare. Știe toată lumea că este foarte greu să ai în ziua de astăzi un sportiv calificat la Jocurile Olimpice . Desigur, urmăresc pe laptop și pe telefon meciurile ei, țin legătura atât cu Alina, cât și cu secretarul Federației Române de Lupte. dar vreau să mă bucur din nou diseară, atunci când are loc lupta pentru calificarea în finala mare. Alina mi-a promis că o să fie pe podium și sper să se țină de cuvânt. Și-a revenit după accidentare și este foarte încrezătoare, știe ce vrea. Îi lipsește o medalie de aur la Campionatul Mondial și la Campionatul European. Sper ca mâine să fie pe cea mai înaltă treaptă a podiumului” , a spus Nicolae Constantin.
Semifinala în care va lupta Alina Vuc la Campionatul Mondial din Kazakhstan este programată în această după-amiază, între orele 16.45-17.45, ora României. În această fază a competiției, Alina va lupta cu o sportivă din țara gazdă. Finalele categoriei 50 de kg vor avea loc mâine.

De interes:  Bilanț coronavirus 10 martie: 4.564 cazuri noi și 100 de decese. Vezi situația pe fiecare județ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.