Alimente inventate din greşeală (VII) – Îngheţata pe băţ

Unele dintre cele mai mari descoperiri s-au întâmplat în urma unui accident, lucru valabil şi în cazul mâncării. Greşelile, sau, cu alte cuvinte, eşecurile, au, paradoxal, o componentă de surpriză care le pot transforma în exact opusul lor: descoperiri uimitoare.

Inghetata pe bat

Vei fi surprins sa afli ca inghetata pe bat a fost inventata de un copil de 11 ani. In 1905, apa carbogazoasa a devenit o bautura extrem de populara, iar Frank Epperson vroia sa castige niste bani prin creearea propriei versiuni a unei bauturi folosind apa si pulbere. Inainte de a se decide sa finalizeze bautura, a lasat amestecul in timp ce temperatura a scazut drastic, cu o spatula de lemn in interior, pe terasa casei sale din San Francisco. Peste noapte, sucul din pahar a inghetat, iar cand Epperson a vrut sa scoata batul din pahar, acesta a iesit cu tot cu sucul inghetat.

A constatat ca este foarte gustoasa si a continuat sa-si prepare. El nu s-a gandit insa, ca putea sa castige o suma considerabila de bani din comercializarea a ceea ce a capatat denumirea de inghetata pe bat. El a inceput sa comercializeze produsul abia la varsta de 28 de ani.

De interes:  Alex Velea este „Neatent” | Official Video – Banat FM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.