Este cod galben de vreme severă în 27 de județe. Meteorologii anunță furtuni puternice în orele următoare. Toate acestea după temperaturile ridicate pe care le-am avut în aceste zile. În unele zone s-au atins chiar și 27 de grade.

Meteorologii au emis o atenționare nowcasting de Cod galben a fost emisă de meteorologi luni la nivelul județelor Arad și Bihor, valabilă până la ora 12.00.

Se vor semnala : frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, intensificări de scurtă durată ale vântului averse ce vor cumula 15…20 l/mp.

Zonele vizate sunt:

– județul Arad: Gurahonț, Vârfurile, Dezna, Moneasa;
– județul Bihor: Ștei, Buntești, Pietroasa, Lunca, Drăgănești, Rieni, Vașcău, Câmpani, Cărpinet, Nucet, Lazuri de Beiuș, Criștioru de Jos.

COD GALBEN de vijelii și ploi puternice 

Fenomene de instabilitate atmosferică temporar accentuată vor avea loc luni, începând de la ora 12.00 până seara, la ora 21.00, anunță ANM.

Imagine

Meteorologii au atenționat că în Maramureș, Transilvania și în Moldova vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și izolat grindină. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp.

De interes:  Vremea in vestul țării în perioada următoare

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.