Pe site-ul biocomp.ro se găsesc echipamente de dezinfectare biologică de cea mai bună calitate.

Pe piața românească este obișnuit să se găsească lămpi care funcționează la o lungime de undă de 254 nm, care se află în raza de acțiune. 

Pentru efectuarea calculelor de dezinfecție, se utilizează parametri precum energia necesară pentru inactivarea virusului – adică dezintegrarea materialului genetic sau a capsulei proteice a acestuia – și cantitatea de lumină UVC care lovește suprafața. 

Radiațiile ultraviolete (UV) sunt acele radiații cu o lungime de undă de 10 până la 400 nm, adică mai mică decât cea a luminii vizibile. 

Spectrul UV este împărțit, după unii specialiști, în patru game: 

– UV-A este de la 315 la 400 nm;

– UV-B este de la 280 la 315 nm;

– UV-C este de la 100 la 280 nm;

– clasa extremă: de la 10 la 100 nm. 

După alții, clasificarea ar fi următoarea: 

  • UV-A: cuprinde lungimea de undă cuprinsă între 320 și 400 nm;
  • UV-B: cuprinde lungimea de undă cuprinsă între 280 și 320 nm;
  • UV-C: cuprinde intervalul de lungimi de undă între 200 și 280 nm ;
  • VU-V: aparține intervalului cuprins între 100 și 200 nm ( „radiațiile ultraviolete de vid”). 
De interes:  SCM Poli a terminat sezonul cu un succes. Pero Milosevic dezvăluie însă că echipa de handbal are mari probleme!

Razele UV-A trec prin multe dintre tipurile actuale de geamuri de sticlă. Aplicația lor practică se regăsește în lumea spectacolelor (strălucirea hainelor pe întuneric), dar și în domeniul cosmetologiei (întărirea lacurilor și gelurilor folosite pentru extensia unghiilor) sau în criminalistică (detectarea bancnotelor contrafăcute) etc. 

Razele UV-B sunt responsabile pentru bronzare; lămpile care emit această gamă de radiații sunt utilizate pe scară largă în saloanele de bronzare. Radiațiile din această categorie nu trec prin nicio varietate de geamuri de sticlă. 

Razele UV-C, în condiții normale nu ajung la suprafața Pământului, fiind prinse (stopate) în atmosferă. O parte din emisia acestui spectru se găsește totuși pe vârfurile munților foarte înalți, în acele locuri ce permit trecerea UV-C. Expunerea necontrolată la razele UV-C în doze mari este foarte dăunătoare pentru sănătatea umană. Dar, așa cum se întâmplă adesea, otrava și beneficitatea se regăsesc în același lucru, singura diferență este în doză. Nici radiațiile UV-C nu fac notă aparte de la această realitate obiectivă. 

Radiațiile UV cuprinse între 205 și 315 nm, după cei mai mulți specialiști ce le-au analizat, sunt capabile să distrugă în mare procentaj bacteriile și virușii. Principiul luptei este distrugerea ADN-ului/ ARN-ului agenților patogeni. Mai mult, după cum au demonstrat studiile științifice din ultima vreme, o astfel de luptă este cea mai eficientă la o lungime de undă de 265 nm (235 nm sau chiar 254 nm după alte surse).

Oricum, există o opinie deja unanimă în lumea științifică că ADN-ul noului virus este cu siguranță distrus de lumina ultravioletă. 

De interes:  Grupul privat unde pariorii dezvăluie pronosticuri

Sursele electrice de radiații, al căror spectru conține radiații în intervalul de lungimi de undă cuprins între 205 – 315 nm, destinate dezinfectări se numesc lămpi bactericide sau germicide.

Lămpile bactericide sunt acum utilizate pe scară largă pentru dezinfectare. De regulă, dezinfectarea se efectuează într-o cameră în care nu există persoane în acest moment. 

Este sigur a se folosi un aparat cu raze UV-C?

Pentru a profita la maximum de această tehnologie bactericidă, se recomandă ca, în timpul expunerii mediului, să nu existe prezența oamenilor . 

Dispozitivele sau sistemele adecvate care utilizează lămpi UV au o anumită automatizare pentru a porni și opri de la distanță, pentru un plus de siguranță. 

Vrei și tu o lampă UV germicidă bună? Ia-ți una de la Biocomp chiar acum!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.