Atunci cand construim sau renovam, tendinta noastra este sa ne concentram mai mult pe materialele care sunt la vedere, cum ar fi gresia, faianta, vopseaua, parchetul, si mult mai putin pe materialele din spatele lor. Trebuie sa stim insa ca si aceste materiale “invizibile” sunt la fel de importante ca si cele mentionate mai sus, iar de calitatea lor poate depinde succesul intregii lucrari.

Materialele pentru hidroizolatii, spre exemplu, au un rol fundamental in orice proiect de constructie. Acestea protejeaza structurile si celelalte materiale de efectele devastatoare pe care le poate avea apa asupra lor. Inainte de a alege produsele pentru hidroizolare, documenteaza-te sau cere sfatul profesionistilor ca sa fii sigur ca folosesti materialele potrivite. Mai jos gasesti cateva solutii de hidroizolare de la Werk, alese cu grija de specialistii de la Baumag Romania:

 • Hidroizolatie cimentoasa – aceasta este o solutie atat pentru exterior, cat si pentru interior. Mortarul flexibil hidroizolant H.520 se aplica pe pereti sau pardoseli, pe terase sau balcoane, in zonele care urmeaza sa fie placate. Este optiunea ideala pentru zona de dus, pentru toalete si chiar pentru piscine. Materialul este usor de aplicat, cu aderenta excelenta la stratul suport; are rezistenta la inghet-dezghet, este elastic si impermeabil, rezistent la imbatranire.
 • Hidroizolatie bituminoasa – pentru izolatiile necesare sub nivelul solului, Werk iti propune Bitumin Aquastop. Acest material se foloseste cu succes pentru hidroizolarea fundatiilor, a pivnitelor si parcarilor subterane; protejeaza structurile impotriva apei de infiltratii cu si fara acumulare, precum si impotriva umiditatii solului. Se poate aplica cu gletiera sau mecanizat, pe suprafete orizontale sau verticale, si se usuca fara cute. Bitumin Aquastop este un produs cu proprietati de acoperire a fisurilor, un aspect important cand vine vorba de hidroizolatii.
De interes:  Ce trebuie să ştii înainte de a-ţi cumpăra un motocultor pentru grădina ta

10 proprietati ale unui bun hidroizolant

Un material hidroizolant pe care sa te poti baza trebuie sa indeplineasca toate sau mare parte din conditiile de mai jos:

 • Sa nu contamineze panza freatica si sa nu emane vapori nocivi, cu alte cuvinte sa nu aiba impact negativ asupra mediului inconjurator;
 • Sa se aplice cu usurinta si sa fie compatibil cu diverse metode de aplicare;
 • Sa fie usor de prelucrat;
 • Sa aiba stabilitate buna;
 • Sa aiba randament ridicat;
 • Sa acopere bine fisurile;
 • Sa aiba elasticitate mare;
 • Sa asigure o uscare fara cute;
 • Sa fie rezistent la intemperii,
 • Sa fie durabil.

Cauta pe Baumag.ro produsele pentru hidroizolatii de la Werk si vei observa ca aceste caracteristici se regasesc cu usurinta in descrierea lor. Hidroizolarea structurilor este primul pas spre o constructite fara probleme, de aceea trebuie sa ii acordam atentia cuvenita. Apa provenita din precipitatii sau cea deja existenta in panza freatica poate cauza o multime de situatii neplacute la niveul fundatiei, de aceea este mult mai bine sa prevenim aceste probleme prin solutii eficiente de hidroizolare.

De interes:  „Foarte mulți oameni sunt în pragul disperării din cauza alergiei la ambrozie”!

Sursa foto – Baumag

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.