Adăpost public nou pentru câini, la Timișoara, și campanii de sterilizare gratuite

Conform primarului Dominic Fritz, municipalitatea va demara în curând ridicarea unul nou adăpost pentru câini al orașului. A fost deja identificat un teren în zona industrială din Freidorf, unde va fi construit adăpostul, fiind loc chiar și pentru o clinică veterinară.

”Timișoara are nevoie de un adăpost de câini al orașului, unde punem focusul pe condițiile de îngrijire a animalelor și nu pe profit. Am identificat un teren în zona industrială Freidorf care întrunește condițiile cerute de lege pentru construirea unui adăpost modern. L-am intabulat și urmează pregătirea documentației urbanistice și tehnice. Este un teren generos, unde vrem să ridicăm spații decente pentru câini, chiar cu loc pentru o clinică veterinară”, a anunțat primarul Dominic Fritz.

În acest fel, serviciul nu mai trebuie externalizat către firme private. Un proiect paralel susține și sursa problemelor apărute în acest domeniu, anume sterilizarea cu bani de la bugetul local a câinilor.

”Când va fi gata, nu va mai trebui să externalizăm acest serviciu la firme private. Dar degeaba facem un adăpost frumos dacă nu atăcăm problema câinilor fără stăpân de la rădăcina. Din această toamnă, subvenționăm de la bugetul local sterilizarea câinilor care nu sunt de rasă, în cazul proprietarilor care câștigă mai puțin decât venitul mediu. Susținem târguri de adopție prin care cât mai mulți căței să își găsească o casă. Împreună cu asociații de protecție a animalelor, lucrăm la un program consistent de prevenire a abandonului. Un oraș modern respectă cetățeni și animalele deopotrivă”, a mai spus Fritz.

De interes:  Cutremur în județul Timiș. În ce zonă a fost epicentrul

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.