Grupul de Inițiativă Județean Caraș-Severin al PLUS o desființează pe șefa PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, după ce aceasta ștersese pe jos cu Dacian Cioloș!

Liderii PLUS din Caraș-Severin spun că ieșirea Luminiței Jivan, care a criticat rata absorbției de fonduri europene în timpul mandatului premierului Cioloș, este, de fapt, un nou atac marca PSD prin care social-democrații îi dezinformează pe români. „Acuzațiile doamnei Luminița Jivan relevă nu doar o lipsă acută de logică, dar mai ales o înțelegere precară a mecanismelor de finanțare. Pe scurt, PSD dă dovadă de rea-voință și dispreț la adresa cetățenilor, încercând să-i manipuleze cu informații false”, au comentat liderii PLUS Caraș-Severin.

Referitor la cele 77,4 milioane de euro, atât cât Luminița Jivan spune că au rămas necheltuiți din ediția precedentă a apelului POR, axa de finanțare 21A, lansată în 2016, Grupul de Inițiativă Județean Caraș-Severin al PLUS vorbește despre defăimare: „Este complet lipsită de logică deoarece POR, axa de finantare 2.1.A se adresează microîntreprinderilor, iar Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, nu prea are ce să facă aici decât să ofere consultanță, eventual să faciliteze procesul de accesare a fondurilor europene. Îi transmitem doamnei Luminița Jivan că, dacă dorește o lectură aprofundată, poate accesa acest link – http://www.fonduri-ue.ro/por-2014”.

PLUS îi amintește șefei PSD că, în perioada guvernării tehnocrate, Ministerul Fondurilor Europene împreună cu Departamentul pentru Relația Românilor de Pretutindeni au lansat programul „Diaspora Startup”, cu o finanțare de 30 de milioane de euro, pentru românii plecați în afară care vor să se întoarcă acasă și să-și înceapă o afacere. „Mai mult, din fonduri europene au fost efectuate în 2016 plăți pentru companii care au accesat finanțare în valoare de circa 300 de milioane de euro (prin 3 programe: POR, POSDRU, POS CCE)”, mai arată aceștia. Iar pentru a se convinge de una singură că exact așa stau lucrurile, Luminița Jivan e trimisă la Sorin Grindeanu, care, în ianuarie 2017, recunoștea că Executivul tehnorat lansase marea majoritate a apelurilor de proiecte europene, mult mai multe decât Guvernul anterior, condus de Victor Ponta.

De interes:  Și Călin Dobra și Nicolae Robu au așteptări și de la noul Guvern Orban, dar și „teme” pentru noua putere!

Falsă ar fi în opinia celor de la PLUS și afirmația deputatului PSD potrivit căreia Guvernarea Cioloș nu a reușit acreditarea niciuneia dintre cele zece autorități de management obligatorii pentru atragerea fondurilor europene. „La momentul începerii exercițiului financiar 2014 – 2020, trebuia să avem aceste autorități acreditate. Cine era atunci la guvernare? Exact partidul din care face parte doamna Luminița Jivan. De fapt, ceea ce ar trebui să spună dumneaei este că PSD a acreditat autoritățile de management după mai bine de trei ani de întârzieri, de care se face vinovat. Această acreditare nu avea cum să fie finalizată în 2016, când în toamna lui 2015 n-am găsit nici măcar un plan clar – nimic nici pe partea de proceduri, și nici în ceea ce privește elaborarea sistemului informatic. Chiar și așa, acest lucru nu ne-a împiedicat să lansăm apeluri la proiecte, chiar pentru miliarde de euro, pe multe programe. Datorită «Guvernului 0», în țară au intrat de la bugetul UE, în 2016, peste 7 miliarde de euro. Cifrele vorbesc de la sine, oricât ar încerca PSD contrariul”, au mai arătat liderii PLUS.

De interes:  Iohannis, noi decizii la Cotroceni. Măsuri pentru populație: Vă cer să le respectați!

CITEȘTE ȘI:

Șefa PSD Caraș-Severin i-a numărat milioanele lui Cioloș!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.