ACS Banat Girls, finalistă la „Banat Women Futsal Cup” – BANAT

FC Luca Brașov este câștigătoarea competiției Banat Women Futsal Cup, eveniment sportiv desfășurat în weekend la Reșița. Brașovencele au trecut în finală de gazdele de la ACS Banat Girls, dar ambele echipe sunt calificate la turneul final.
Opt echipe de top din România s-au aliniat în weekend la startul competiției de futsal feminin a cărei câștigătoare urma să se califice în turneul final din toamnă. În Sala Polivalentă din Reșița au avut loc în total 16 meciuri atractive, fetele de la ACS Banat Girls reușind să se califice în finala mare, în care au întâlnit puternica formație FC Luca Brașov. Brașovencele s-au impus cu 7-0, dar fetele din Banat merg mai departe de pe locul doi, pentru că Luca Brașov era deja calificată, ca învingătoare a unui turneu anterior. În finala mică, Universitatea de Vest din Timișoara a dispus cu 4-1 de concitadina Vest Sport Academy.

S-au acordat și obișnuitele premii speciale. Golghetera competiției a fost Denisa Heisu de la Universitatea de Vest, cea mai bună portăriță a fost desemnată Mirela Abălașei de la Luca Brașov, iar titlul de cea mai tehnică jucătoare i-a revenit Adrianei Glinea de la Vest Sport Academy. Cea mai tânără fotbalistă a fost Raluca Bârla, de la Școala Gimnazială Câmpeni, o jucătoare născută în 2005. Fiind o competiție feminină, a fost premiată și cea mai drăguță jucătoare. Comisia de organizare, antrenorii și arbitrii au decis ca premiul să-i fie acordat Mirelei Potopea de la Student Sport Alba Iulia.
„Fetele noastre au avut o evoluție foarte bună pe tot parcursul turneului și mă bucur foarte mult că am reușit să ne calificăm la turneul final. Din ce le-am văzut pe fete, au intrat în meciuri foarte bine montate, au arătat determinare și cred că acest turneu este unul dintre cele mai bune pe care le-am făcut până în momentul de față”, a declarat Daniel Amariei, antrenorul echipei ACS Banat Girls Reșița.

De interes:  28 octombrie – Banat FM

La rândul său, antrenorul secund al echipei din Reșița, Iulian Mitru, a declarat: „Ne bucurăm că am reușit să organizăm această competiție la Reșița și, de asemenea, mă bucur că nivelul competiție a fost unul ridicat. Au participat atât junioare, cât și senioare, s-au înscris și două școli gimnaziale de fete sub 15 ani și a fost prezentă și Colțea Brașov, cea mai bună echipă de fete sub 15 ani din România. Noi am participat doar cu senioare la această competiție. După acest turneu urmează o pauză pentru fete, iar după această vacanță vom încerca să facem un cantonament, cel mai probabil vom merge la mare”.
Banat Women Futsal Cup a fost și prima competiție la care a participat noua stranieră a fetelor din Banat. Stefanija Roksa vine din Serbia și își dorește să rămână la echipa reșițeană.”Am venit la Reșița de doar câteva zile și sper să fie totul bine de acum înainte. M-am împrietenit foarte repede cu fetele. La acest turneu am avut parte și de meciuri mai grele, dar au existat și câteva echipei mai slăbuțe. Mă bucur pentru locul ocupat la finalul competiției și îmi doresc să continui să joc la echipa din Reșița cât mai mult timp”, a spus talentata jucătoare din Serbia.

De interes:  Klaus Iohannis și Ligia Deca, prezenți la festivitatea de deschidere a noului anul școlar, în Capitală

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.