Pentru a fi sănătos trebuie să consumi alimente sănătoase. Pe lângă stilul de viaţă activ şi lipsa exceselor de orice fel, o dieta bazata pe alimente sanatoase contribuie din plin la buna funcţionare a organismului, la păstrarea tonusului bun şi la menţinerea sănătaţii fizice şi psihice.
„Ești ceea ce mănânci” – calitatea vieții noastre depinde în mod direct de produsele pe care le consumăm zilnic.

Desigur, toate alimentele naturale sunt într-o anumită măsură sănătoase, unele dintre ele însă au proprietăți excepționale și nu trebuie să lipsească din meniul tău. Iată o lista cu cele mai sănătoase 10 alimente pentru corpul tău, alcătuită de nutriţionisti:

Avocado

Este un aliment unic, capabil să îmbogățească organismul cu vitamine, microelemente și grăsimi bune. Datorită acestuia se îmbunătășește metabolismul și poate fi prevenită aretmia.

Brocoli

O ceașcă de brocoli pe zi conține mai mult de 100% de vitamine din grupul K și circa 200% din norma zilnică de vitamina C. Această legumă este bogată în microelemente și vitamine. Ea conține cea mai multă vitamina A, în comparație cu alte tipuri de varză.

De interes:  Ciocniri violente între protestatari și jandarmi, la mitingul AUR de la Ministerul Sănătății

Ciocolata neagră

Este bogată în atioxidanți, vitamine și minerale. Ea conține componente necesare pentru sănătatea organismului: potasiu, cupru, magneziu. La fel, în ciocolata neagră se găsește teobromina – o substanță care întărește smalțul dinților și scade riscul de apariție a cariilor.

Cartoful

Cartoful se poate deosebi după cantitatea de substanțe pe care o conține, el este o sursă bună de fibre și carbohidrați. Această legumă este bogată în vitamina C, B6, A, potasiu, fier, cupru.

Fasolea

Aceasta este principala surse de proteină vegetală. Trebuie să știi că 4 cești de fasole pe săptămână reduc riscul de infarct cu 22%. De asemenea, fasolea este cea mai bună metodă de curățire a organismul și de prevenire a cancerului.

Lămâia

O singură lămâie conține mai mult de 100% din norma zilnică de vitamina C. Ea este cel mai bun antioxidant și un remediu antiinflamator foarte eficient. Mai mult ca atât, lămâia controlează nivelul de colesterol în sânge și ajută oasele să fie rezistente.

De interes:  Dosarul Romprest. Mafia gunoaielor, destructurată. Bogdan Adimi, Capo di tutti capi care se lăuda cu legături cu Kovesi și Coldea, audiat la Poliție. Drăcea și Valache, și ei în vizor

Nucile

Sunt un produs extrem de nutritiv, care e capabil să acopere necesitatea organismului de omega-3. Nucile sunt o alternativă extraordinară pentru carne în ceea ce privește sursa de proteine.

Somonul

Este sursa ideală de proteine și grăsimi omega-3, care reduc riscul mai multor maladii. El trebuie să fie baza meniului, întrucât 100 g de somon pe zi pot preveni apariția unor boli, cum ar fi sindromul Alzheimer și demența.

Usturoiul

Acesta este antibioticul natural care acivează centrele de luptă cu bacteriile, reduce nivelul de colesterol și controlează tensiunea arterială.

Spanacul

Spanacul conține luteină și ceaxantină – doi antioxidanți puternici, care sunt benefici pentru sănătate, în general, și pentru funcționarea mușchiului ocular, în special. Mai mult ca atât, e foarte bun și spanacul conservat, care conține enzime benefice pentru digestie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.