A venit frigul: peste 100 de timișoreni au ajuns la spital!

Conform celor mai recente raportări, în județul Timiș au fost întregistrate peste 2000 de cazuri de infecții respiratorii. Medicii spun că și variațiile bruște de temperatură contribuie la această situație, iar valul de frig abătut aspura vestului țării agravează situația.

„Oricum suntem în sezonul virozelor și infecțiilor respiratorii. Frigul scade capacitatea de apărare a organismului. În plus, diferențele dintre sălile bine încălzite în care se desfășoară activități, de la grădinițe și școli, la birouri sau alte locuri de muncă și temperaturile scăzute de afară sunt și ele dăunătoare. Trebuie avută în vedere creșterea imunității organizmului prin diverse metode, iar vizitele la medicul de familie pentru cele mai potrivite recomandări sunt foarte importante”, ne-a declarat Adina Delean, medic de familie.

În total, în ultima perioadă, în Timiș au fost înregistrați  2.091 de pacienți cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, dintre care 41 au fost internați în spital. În aceeași perioadă au fost semnalate și 364 de pneumonii, cu 92 de internări. Vestea bună este că nu au fost raportate cazuri de gripă.

De interes:  Mii de litri de apă minerală, opriți de la vânzare în Timiș

„Raportările se încadrează în valorile așteptate pentru această perioadă și sunt în ușoară creștere față de raportările săptămânii anterioare”, transmit cei de la Direcția de Sănătate Publică Timiș.

Din tranșele de vaccin antigripal repartizate județului Timiș, până la această dată au fost administrate un număr de 12.292 doze, din care în săptămâna mai sus menționată 1.778 doze. Vaccinul a fost administrat personalului medico-sanitar și prin cabinetele medicilor de familie, persoanelor aparținând grupelor de risc – copii și bătrâni – precum și persoanelor instituționalizate și personalului de îngrijire a acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.