O parte din cel mai amplu ansamblu rezidențial din zona de Vest a fost lansat la Timișoara. Este vorba despre City of Mara Avenue, un loc întins pe o suprafața de 2,8 hectare care transformă o zonă pustie din orașul de pe Bega într-una plină de dinamism.

Alber Holding, una dintre cele mai active companii din sectorul construcțiilor a lansat o nouă fază a proiectului City of Mara. Ansamblul rezidențial de tip vest-european oferă o serie de facilități pentru timișoreni. Vorbim despre şase blocuri noi, cu 507 apartamente şi 4.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale pentru supermarketuri, săli de sport și fitness, cafenele, restaurante, spălătorie de haine, librărie și brand-uri de lifestyle.

„Noi am propus o mixtură de spații publice semipublice și spații accesibile pietonului, articulate la niște clădiri de locuit. Diferența fiind de fapt între un proiect simplu, rezidențial pe care îl întâlnim în oraș și acest proiect prin faptul că și-a propus rezolvarea unor probleme destul de importante și anume relația clădire-spațiu public. Este o temă destul de fierbinte astăzi. Volumele dinamice rotite față de stradă și curțile interioare sau alveolele urbane pe care le construim la stradă să fie articulate într-un mod în care nu doar cei care locuiesc, ci și cei care traversează proiectul să trăiască o experiență plăcută, să se simtă bine”, a spus Gabriel Almăjan, arhitect în cadrul biroului ATG Studio.

Noul proiect, în care construcția este deja începută, este situat pe bulevardul Circumvalațiunii, într-o fostă zonă industrială, la mai puţin de 10 minute de centrul istoric și reprezintă ultima etapă a proiectului City of Mara, început în anul 2015.

„În total vor fi 14 clădiri la finalul proiectului. Acum am început acest tronson de pe bulevardul Circumvalațiunii, City of Mara Avenue. Va avea spații comerciale la parter și urmează chiar de la anul să începem lucrările pentru cel de-al doilea tronson. Noi nu construim doar pentru cei care vor să deţină un apartament într-un loc foarte dorit din Timişoara, ci şi pentru cei care investesc în active imobiliare bine poziţionate, cărora le va creşte valoarea în timp.Vrem să dăm viaţă şi să redăm oraşului o parte din el”, a declarat Ciprian Cădariu, managing partner City of Mara. 

Prin acest proiect, dezvoltatorii, alături de echipa de proiectanţi şi arhitecţi, încearcă să ridice la un nivel superior calitatea de locuire în spaţiul urban şi să reconecteze comunitatea printr-un concept integrat de living și lifestyle, în care noile blocuri de locuințe vor oferi la parter o gamă variată de servicii, destinate locatarilor și nu numai.

„Experienţa urbană nu este a maşinii, este a pietonului, aşa ar trebui să fie. Dacă privim oraşul doar din maşină pierdem legătura cu tot ce înseamnă oraş şi comunitate, dacă alegem să folosim o bicicletă, pe acelaşi traseu, trăim experienţe diferite. Vrem ca locul acesta să fie una din ele”, a mai spus Gabriel Almăjan, arhitect.

Suprafaţa terenului pe care se construieşte întregul ansamblu City Of Mara este de 2,8 hectare, iar investiţia se ridică la peste 55 de milioane de euro.

De interes:  Alege să protejezi ecranul telefonului cu foliile de protecție pentru smartphone

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.