7-obiective-misterioase-de-pe-pamant-calcaiul-din-aiud

Obiectul misterios a fost tinut departe de ochii lumii, intr-o cutie de pantofi… vreme de 40 de ani. De… rusine. A fost descoperit in zona Aiudului, intr-o cariera de nisip, la vreo zece metri adancime. Zacea langa niste oase de mamut pietrificate.

Daca la inceput specialistii au crezut ca este vorba despre o arma – cel mai probabil topor – dupa ce au facut mai multe analize de laborator au ramas cu gura cascata. Trei institute din tara plus unul din strainatate releva faptul ca obiectul – cunoscut drept „Calcaiul din Aiud” – este de fapt un aliaj de aluminiu unic si de nereprodus in conditii… sa zicem pamantene si cu stiinta actuala.

„Calcaiul din Aiud” face parte din categoria artefactelor anomalii cunoscuta sub denumirea de ooparts- Out of Place Arthefacts.

„Sunt niste obiecte care sunt gasite in locuri in care nu au ce cauta de pilda in adancul unei mine in 1891 in SUA Illinois s-a gasit in timp ce sapau carbunele dintr-o data a iesit la iveala un lantz din mijlocul carbunelui n-avea cum sa ajunga acel lantz in adancul muntelui si sa fie incastrat in carbune”, a declarat Dan Farcas.

De interes:  Handbaliștii rosso-neri, pregătiți pentru următorul duel tare din Liga Zimbrilor. La Reșița vine Minaur! – Banat FM

In Romania s-au gasit cel putin trei astfel de obiecte ciudate. Dar de departe cel mai interesant este cel descoperit in 1973 pe malul Muresului la doi km de Aiud. Spre marea lor mirare cativa muncitori care exploatau o cariera de nisip au dat peste cateva obiecte stranii .

„Sapand la 10 m sub nivelul solului a fost gasit in mijlocul acelui nisip 3 obiecte , 3 obiecte tari , 3 bolovani . pentru ca era ceva ciudat au fost chemati niste arheologi de la muzeul din Cluj care au luat cele 3 obiecte le-au dus la Cluj la muzeu unde au inceput sa desfaca piatra de pe obiecte.

Doua dintre aceste obiecte s-au dovedit a fi oase de mastodont pietrificate. al treilea obiect era insa un obiect tehnic , un obiect de aluminiu-ulterior s-a vazut ca e de aluminiu lung de 20 de cm lat de vreo 12,5 cm si gros de vreo 7 cm strabatut de 2 gauri si era evident simetric .Un obiect care probabil apartinu-se la ceva. unii au spus ca probabil a fost o talpica de la un vehicol .O talpica pe care sa se sprijine un vehicol mai mare””, a declarat Dan Farcas, ufolog de profesie.

De interes:  Noi proteste, astăzi, în Piaţa Victoriei şi în faţa mai multor prefecturi

Sursă: www.efemeride.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.