7 motive pentru care ar trebui să consumi cel puțin 2 litri de lichide în fiecare zi

Probabil ești deja sătul de mesajele de interes național care te îndeamnă să consumi cel puțin doi litri de lichide zilnic, însă nimeni nu ți-a oferit până acum și suficiente motive pentru a urma acest sfat. Ești pe cale să le descoperi în rândurile de mai jos, așa că citește acest articol până la capăt și aplică sfaturile noastre întocmai, dacă vrei să te bucuri de un organism sănătos. Iată cum te va ajuta consumul constant de lichide.

1. Îți va accelera metabolismul

E binecunoscut faptul că un corp adult este constituit în proporție de aproximativ 70% din apă, ceea ce înseamnă că fiecare gură de apă pe care o consumi va reprezenta un adevărat boost pentru întreg organismul. Apa va accelera metabolismul, ceea ce s-ar putea traduce printr-o eliminare mai rapidă a toxinelor și a grăsimilor nesănătoase, dar și o funcționare ca la carte a organelor interne. Studiile au arătat că dacă vei bea jumătate de litru la fiecare 40 de minute vei grăbi procesul de ardere a caloriilor din corp cu circa 30%.

2. Îți va reda energia

Nu e necesar să mănânci pentru a avea energie. De fapt, e chiar indicat să reduci cât mai mult din consumul de alimente solide și să te bazezi mai mult pe apă, dacă vrei să trăiești cât mai mult timp într-un corp sănătos. Apa va juca rolul unui combustibil pentru mușchi, oase și organe interne, de aceea e recomandat să consumi cel puțin jumătate de litru de apă înainte cu aproximativ 30 de minute de un antrenament intens de fitness.

3. Te va ajuta să ai o piele perfectă

Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât nivelul de colagen din piele va scădea, ceea ce va duce la apariția ridurilor și, eventual, a petelor pe ten. Pentru a întârzia cât mai mult procesul de îmbătrânire, ai la dispoziție cel mai la îndemână, dar și cel mai puternic, aliat – apa. Datorită ei, pielea ta va fi mai luminoasă și mai lipsită de imperfecțiuni.

4. Te scapă de migrene

Cel mai des, poate chiar exclusiv, durerile de cap apar pe fondul unei deshidratări, așa că amintește-ți să bei cât mai des apă, dacă vrei să scapi odată pentru totdeauna de migrene. E valabil și dacă durerea de cap este pusă pe seama unei mahmureli ca la carte, tot cu apă vei scăpa și de aceasta. Și neapărat reține că niciodată pastilele nu trebuie administrate fără apă.

5. Îți crește productivitatea

Ai observat în ultima vreme că nu mai ai energie să îți duci sarcinile la bun sfârșit? Cel mai probabil, starea ta se datorează lipsei de apă din organism, așa că poți reveni pe „metereze” cu un simplu pahar de apă băut din oră în oră. Productivitatea ta va reveni la nivelul normal, creierul tău va funcționa la capacitate maximă, iar toți cei din jur se vor mira de puterea de muncă pe care o ai.

6. Îți îmbunătățește digestia

Așa cum îți spuneam și mai sus, apa ajută la eliminarea mai rapidă a toxinelor din organism, atrăgând după sine și o digestie corectă. Dacă te confruntai cu constipația până acum, ia-ți adio de la ea și începe să bei apă constant. Vei vedea rezultatele încă de a doua zi după ce vei fi adoptat acest obicei sănătos. 

7. Te va face să fii mai fericit

Cu toate funcțiile corpului la capacitate maximă, dar și o eliberare corectă de hormoni în organism, consumul regulat de apă te va face, în cele din urmă, mai fericit. Endorfinele nu vor întârzia să își facă și ele simțită prezența în organism, deci nu te vei simți niciodată mai bine ca după o doză de apă recomandată a fi administrată la fiecare oră.

Spune-le tuturor care este, de fapt, secretul unei vieți sănătoase și îndrumă-i, la rândul tău, să bea apă de la Carrefour!

De interes:  EXPLOZIV! Anamaria Prodan, invitată în această seară în emisiunea lui Laurențiu Botin, "100%". Dezvăluiri INCENDIARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.