Festivalul Fanfarelor, în condiții speciale, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara

O nouă ediție a Festivalului Fanfarelor are loc astăzi la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara. Festivalul a fost adaptat condițiilor speciale impus în perioada pandemiei de coronavirus, anunță organizatorii.

Intrarea spectactatorilor va fi liberă, însă numărul lor va fi limitat. În plus, trebuie respectate regulile de protecție sanitară, respecitv purtarea măștii de protecție și distanța fizică între participanți.

Cinci fanfare din zona de vest a țării vor recrea, în această după-amiază de la ora 16:00, atmosfera tradițională a Banatului de altădată.

Fanfara Mercina, din satul Mercina, comuna Vărădia, județul Caraș-Severin, cunoscută și sub numele de  Doinitorii Carașului. Formația a fost înființată în urmă cu 128 de ani și are acum în componență 11 instrumentiști, coordonați de Gelu Coacă, iar repertoriul fanfarei cuprinde  brâuri, doine, hore și marșuri.

Fanfara Giroc are o istorie deosebită. Înființată în 1928, a fost preluată, doi ani mai târziu, de străbunicul celui care o coordonează acum. Timp de 9 decenii, fanfara din Giroc a fost condusă de familia Pascotă – străbunicul, bunicul, tatăl și fiul Ionel Pascotă. Fanfara este dirijată de Ilie Obeșterescu și are în componență 15 instrumentiști.

De interes:  Bărbat decedat într-un magazin. Cumpărăturile continuă

Fanfara Pro Amiciția a luat ființă în anul 2003, pe structura fostei fanfare a Garnizoanei Militare din Timișoara. Grupul este compus din 10 instrumentiști, coordonați de Dan Didovici, iar solistul fanfarei este Dana Varadi.

Fanfara Banaten Musikanter a fost fondată în 2017 și are în componență 11 instrumentiști, coordonați de Iosif Dorel Antal. El și Emil Zău sunt și soliști vocali. Fanfara are în repertoriu muzică germană, muzică ușoară, dar și folclor românesc, sârbesc și maghiar.

Invitații speciali ai festivalului sunt instrumentiștii de la Seven`s TM Show Band. Formația a luat ființă în anul 2016 și este compusă din 7 instrumentiști, toți muzicieni de calibru ai scene lirice și simfonice timișorene. Fanfara este coordonată de pianistul Aurel Dragalina.

Evenimentul va putea fi urmărit și online, în direct, pe pagina de facebook a Asociației ProDatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.