5 lucruri pe care le poti face pentru a fi inaintea concurentei in ceea ce priveste optimizarea SEO

Optimizare pentru motoarele de cautare (SEO) este o cursa constanta si necesita eforturi sustinute pentru a te mentine cu un pas inaintea concurentei. Pentru a castiga, poti sa apelezi la o firma cu experienta in servicii SEO. O alta metoda ar fi sa iti imbunatatesti continuu site-ul si sa monitorizezi constant activitatea concurentei.

Daca observi ca firmele concurente te depasesc in clasamente, sigur vei dori sa iei in considerare urmatoarele 5 sfaturi.

 

Concentreaza-te pe creare de continut unic si atractiv

Cand vine vorba de marketingul digital, aminteste-ti acronimul ABC care nu inseamna doar “Always Be Closing”, ci si “Always Be Creating” si “Always Be Consistent”. Indiferent daca urmaresti optimizarea SEO sau implementarea strategiilor de marketing digital, daca vrei sa atragi vizitatori noi pe site-ul tau, calitatea continutului este esentiala.

De asemenea, adaugarea de continut proaspat iti va face site-ul mai atragator atat pentru motoarele de cautare, cat si pentru cei care te urmaresc. Totodata, acesta poate duce distribuire virala, ceea ce creste numarul de backlink-uri si este un plus pentru SEO.

Prin urmare, crearea de continut unic, relevant si atragator este o metoda de a castiga pe mai multe planuri si nu vei gresi niciodata investind timp in redactare de postari pe blog, articole sau ghiduri descarcabile.

 

Planifica cu atentie strategiile pentru pozitionarea in Google pe anumite cuvintele cheie

De interes:  Soluții de creditare de la distanță

Atunci cand creezi continut trebuie sa acorzi o atentie deosebita cuvintelor cheie. Daca ai ajuns pe primul loc in rezultatele Google pe un anumit cuvant cheie, nu trebuie sa te opresti aici. Ia in considerare si interogarile care genereaza cel mai mare trafic.

Pentru a determina care sunt cuvintele cheie cele mai eficiente, foloseste Google Analytics care este gratuit, dar si instrumentele avansate care trebuie platite, dar te ajuta sa stabilesti care sunt cuvintele cheie ce genereaza cele mai bune conversii.

 

Mentine-te la curent cu noutatile SEO

SEO este un domeniu in continua schimbare si, daca vei reusi inaintea concurentei sa treci la o noua tehnica sa tii cont de o tendinta in crestere, este foarte posibil sa iti consolidezi avantajul. Aloca timp saptamanal pentru a monitoriza stirile din domeniul SEO si, daca afli despre schimbari majore in cele mai bune practici SEO, ia imediat masurile necesare pentru ca site-ul tau sa nu scada in clasament.

 

Monitorizeaza profilurile de backlink ale concurentilor tai

De interes:  Brexit – europenii sunt circumspecti in ceea ce priveste nou cerere efectuata de May

Pentru a preveni atacurile SEO negative, este important sa monitorizezi profilurile de backlink ale site-ului tau, dar si sa urmaresti orice modificare a link-urilor pe care concurentii tai le obtin. Deseori, cele mai bune tehnici SEO nu sunt mediatizate pe scara larga, insa, uneori, oamenii dau din greseala peste o combinatie castigatoare care genereaza rezultate pozitive pe site.

Monitorizand profilurile de backlink ale concurentilor tai prin instrumente dedicate, poti identifica potentialii parteneri de legatura pentru site-ul tau. De asemenea sunt sanse sa descoperi strategii noi de conectare, deja folosite de concurentii tai.

 

Monitorizeaza activitatile SEO on site ale concurentilor tai

Daca observi schimbari dramatice in activitatea SEO a concurentei, fie este vorba despre o noua modalitate de a-si optimiza paginile, fie actioneaza ca raspuns la o penalizare din partea motoarelor de cautare. Oricum ar fi, este o idee buna sa urmaresti modificarile, imbunatatirile care se fac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.