3 criterii in alegerea inspirata a corpurilor de iluminat living

corpuri_de_iluminat

Livingul este o incapere cu importanta majora in compozitia oricarei locuinte moderne, avand functionalitati multiple si reprezentand exprimarea cea mai clara a stilului tau si preferintelor tale in ceea ce priveste designul interior. Aceste motive fac ca iluminatul (atat natural, cat si artificial) sa joace un rol decisiv in prezentarea acestui spatiu multifunctional, dat fiind faptul ca atmosfera este cel mai important element al camerei de zi.

Pe langa siguranta si functionalitate, asadar, alegerea unor corpuri de iluminat living potrivite va contribui decisiv si la infrumusetarea spatiului locativ prin asigurarea atmosferei potrivite activitatilor pe care le intreprinzi.

Cu toate acestea, efectul ideal in ceea ce priveste designul interior poate fi obtinut numai daca alegi si amplasezi corect corpurile de iluminat living. Fiind vorba de camera de zi, unde componenta estetica este decisiva, importanta aspectului corpurilor de iluminat pe care le alegi creste semnificativ.

Cu toate ca detaliile ornamentale sau de textura ale mobilierului si decoratiunilor pot fi la fel de importante precum iluminatul general atunci cand acordam atentie sporita factorului estetic, corpurile de iluminat din living sunt, in cele mai multe locuinte, elementele cu cel mai mare aport la definitivarea stilului de amenajare si “legarea” compozitiei estetice.

Tocmai de aceea, in randurile ce urmeaza vei putea descoperi cateva detalii oferite de specialistii de la eOrion.ro care se vor dovedi esentiale in alegerea celor mai potrivite corpuri de iluminat living pentru apartamentul sau casa ta.

Dimensiuni

Potrivirea perfecta inseamna, in primul rand, o dimensionare corecta si un echilibru al volumelor. Din acest motiv, va trebui sa gasesti acele corpuri de iluminat living ale caror dimensiuni corespund spatiului in care vrei sa le montezi. Va trebui sa ai in vedere suprafata camerei de zi si inaltimea tavanului pentru a putea determina precis care este raportul ideal.

Fiindca cele mai importante piese sunt corpurile ce asigura iluminatul general, va trebui sa ai in vedere montarea acestora cat mai aproape de centrul incaperii, iar caracteristicile si numarul de surse ale modelului ales ar trebui sa aiba capacitatea de a oferi lumina pe intreaga suprafata a podelei.

Stil decorativ

Designul este componenta decisiva a corpurilor de iluminat living, in special a celor ce asigura iluminatul general. Pentru a gasi efectul vizual corespunzator, sfatul este sa respecti regulile de design pe care le-ai avut in vedere atunci cand ai amenajat camera. Daca mobilierul prezent in incapere este elegant, lustrele din cupru sau candelabrele cu aer vintage vor fi oportune.

In cazul in care ai optat pentru linii moderne si suprafete lucioase, fara ornamente, atunci poate lustrele din plastic de cea mai buna calitate sau plafonierele din sticla si inox vor crea atmosfera pe care o cauti. Astfel, indiferent daca ai ales un stil modern, retro, minimalist, industrial sau organic, asigura-te ca designul corpurilor de iluminat living nu face nota discordanta.

Culoarea si intensitatea luminii

Confortul resimtit si activitatile desfasurate in spatiul de relaxare al casei tale pot fi influentate foarte mult si de culoarea luminii pe care o alegi. Daca lumina rece este recomandata pentru incaperi precum bucataria, baia, holul sau dressingul, cele doua variante ramase (lumina calda si cea naturala) pot fi folosite cu succes in living. Diferenta dintre cele doua consta in atmosfera pe care o creeaza, astfel ca lumina ce apartine spectrului cald este responsabila pentru frumusetea serilor de relaxare petrecute in familie, iar acest detaliu este cu atat mai important daca livingul tau include si o zona de luat masa.

In orice caz, nu ar trebui sa te bazezi niciodata exclusiv pe corpul ce asigura iluminatul general, astfel incat recomandarea specialistilor in iluminat de la www.eorion.ro este sa folosesti si alte corpuri de iluminat living pentru a defini atmosfera si pentru a separa diversele zone ale incaperii. Un lampadar intr-un colt, doua aplice pe un perete sau un pendul deasupra spatiului de dining pot face o diferenta enorma!

De interes:  Au venit bani pentru noul corp al Spitalului de Copii din Timișoara. Operațiile pe cord ale micuților bolnavi rămân în stand-by

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.