Crearea unui design frumos, in mod evident inseamna mai mult decat inspiratie sau o idee grozava, este vorba despre intelegerea fundamentelor subiectului. Desi este posibil sa petreceti ani de zile studiind nuantele designului si numeroasele abordari ale modului de a avea succes la acesta, exista unele elemente de baza pe care fiecare designer ar trebui sa le cunoasca inainte de a incepe orice proiect.
Chiar si amatorii din domeniu care mentin bloguri personale pot folosi urmatoarele zece sfaturi pentru a crea piese cu aspect profesional, iar oricine intentioneaza sa castige bani din acest efort trebuie sa le cunoasca. Regulile au fost facute pentru a fi incalcate, desigur, dar trebuie sa stii care sunt acestea mai intai.
- Linie
Primul si cel mai element de baza al designului este in mod evident linia. In desen, o linie este linia facuta cu ajutorul creionului, dar in designul grafic este vorba despre doua puncte conectate. Liniile sunt utile pentru impartirea spatiului si atragerea privirii catre o anumita locatie. De exemplu, ganditi-va la modul in care o revista foloseste linii pentru a separa continut, titluri si panouri laterale.
- Culoare
Culoarea este unul dintre cele mai evidente elemente de design, atat pentru utilizator, cat si pentru designer. Poate sta singura ca fundal, sau poate fi aplicata altor elemente, cum ar fi liniile, formele, texturile sau tipografia. Culoarea creeaza o dispozitie in interiorul piesei si spune o poveste despre brand. Fiecare culoare spune ceva diferit, iar combinatiile pot modifica aceasta impresie in continuare.
- Forma
Formele geometrice sau organice, adauga interes. Formele sunt definite de limite, cum ar fi o linie sau o culoare, si sunt adesea folosite pentru a sublinia o portiune a paginii. Totul este in cele din urma o forma, deci trebuie sa va ganditi intotdeauna la modul in care diferitele elemente ale designului dvs. creeaza forme, si la modul in care acele forme interactioneaza.
- Spatiul
Spatiul negativ este unul dintre cele mai frecvent sub-utilizate si neintelese aspecte ale proiectarii paginii. Partile site-ului ramase goale, indiferent daca sunt albe sau de alta culoare, ajuta la crearea unei imagini generale. Folositi spatiul negativ pentru a crea forme asa cum ati face cu orice alt element.
- Textura
Este contra-intuitiv sa te gandesti la textura atunci cand piesa nu va fi atinsa vreodata. Cu toate acestea, site-urile web si designul grafic se bazeaza pe aspectul si impresia texturii de pe ecran. Texturile pot crea un aspect mai tridimensional pe aceasta suprafata bidimensionala. De asemenea, ajuta la construirea unei lumi captivante.
- Tipografie
Poate ca cea mai importanta parte a designului grafic si web este tipografia. La fel ca si elementele mentionate anterior si anume culoarea, textura si formele, fonturile pe care le folositi le spun cititorilor ca sunteti o revista de stiri online serioasa, un blog cu articole despre sanatate sau un magazin de cutii de ceai de epoca. Cuvintele sunt importante, dar stilul cuvintelor este la fel de esential.
- Scala (dimensiune)
Jocul cu dimensiunea obiectelor, formelor, tipul si alte elemente adauga interes si accent. Cat de plictisitor ar fi un site web simetric cu toate elementele de dimensiuni similare? Foarte plictisitor, cu siguranta.
Dar cantitatea de variatie va depinde in mare masura de continutul din interior. Diferentele subtile se potrivesc continutului profesional, in timp ce cele indraznete sunt preferate de intreprinderi creative.
- Dominanta si accentuare
In momentul in care vine vorba despre accentuarea unui lucru, accentuarea are mai mult de-a face cu un obiect, cu o culoare sau cu un stil care domina un alt element pentru un sentiment sporit de contrast. Contrastul este interesant si creeaza un punct focal.
- Echilibru
Exista doua elemente foarte importante de design: simetria si asimetria. In timp ce majoritatea designerilor, artistilor si creatorilor prefera mult asimetria pentru natura sa atragatoare, simetria isi are locul ei in designul grafic.
- Armonia
Armonia este „Scopul principal al designului grafic”, potrivit lui Alex White, autorul cartii „Elementele designului grafic”. Deci, stiti ca trebuie sa fie importanta.
Armonia este ceea ce obtineti atunci cand toate piesele functioneaza impreuna. Nimic nu ar trebui sa fie de prisos. Un design excelent este suficient si niciodata prea mult. Asigurati-va ca toate detaliile sunt compatibile inainte de a considera proiectul finalizat.
Asadar, acestea sunt 10 elemente de baza ale designului grafic. In mod evident insa, in momentul cand doriti sa aflati informatii despre designul grafic, despre ceea ce face un designer grafic si cat de important este acesta, trebuie sa va documentati mai mult.
Asadar, este foarte important sa cautati un site care sa va ofere mult mai multe informatii, iar din acest motiv este indicat sa va indreptati https://www.howdodesign.com. Aici aveti posibilitatea de a afla o multime de informatii despre designul grafic. Aflati ce face un designer grafic, si aflati cat de importanta este munca pe care acesta o presteaza, dar si informatii despre tipurile de design grafic.