Zona Făget iese din carantină după scăderea numărului de bolnavi de COVID-19

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a decis scoaterea din starea de carantină zonală COVID a oraşului Făget şi a celor trei sate aparţinătoare.

Decizia a fost luată după ce analiza epidemiologică efectuată de Direcţia de Sănătate Publică a arătat că numărul bolnavilor este în scădere.

“În urma analizei epidemiologice efectuate de Direcţia de Sănătate Publică Timiş la nivelul oraşului Făget, inclusiv în localităţile Colonia Mică, Temereşti şi Bichigi, a reieşit faptul că trendul cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 este descrescător, iar numărul cazurilor active a scăzut sub 3/1000 de locuitori. Ca atare, DSP a propus ridicarea măsurii de carantină zonală instituită în oraşul Făget şi localităţile Colonia Mică, Temereşti şi Bichigi, după expirarea celor 14 zile de carantină. Propunerea a fost trimisă spre avizare Institutului Naţional de Sănătate Publică”, arată un comunicat al Prefecturii Timiş.

INSP a avizat propunerea astfel că de sâmbătă carantina instituită în 26 iulie va fi ridicată de sâmbătă.

S-a stabilit că în perioada următoare starea de sănătate a populaţiei din Făget şi satele aparţinătoare va fi monitorizată prin intermediul asistenţei medicale primare precum şi de către personalul Spitalului din Făget, sub supravegherea DSP Timiş.

De interes:  România Suverană | Acuzații grave după tragedia din Gorj – Ce se ascunde în spatele mutărilor de la Complexul Energetic Oltenia

Timp de 30 de zile, se suspendă desfăşurarea tuturor târgurilor, iarmaroacelor, oboarelor, pieţelor de vechituri şi a pieţelor agroalimentare, terasele vor avea orar de funcţionare în intervalul 8,00 – 22,00, iar transportul în comun sau deplasarea către locul de muncă cu curse speciale se va face la maxim jumătate din capacitatea de transport a vehiculului şi cu obligativitatea folosirii măştii. Slujbele religioase se vor desfăşura doar în aer liber, cu un număr maxim de 50 participanţi, cu respectarea regulilor de distanţare fizică.

În plus, se impune măsura purtării măştii de protecţie în aer liber, zona centrală de promenadă a oraşului Făget, precum şi în zonele de aşteptare a mijloacelor de transport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.