Din zidurile groase și extinse într-o rețea complicată care înconjura Timișoara au mai rămas doar câteva fragmente. Cel mai important, de lângă Fântâna Punctelor Cardinale, a fost reabilitat, chiar daca viața socială și culturală care se prevedea a se desfășura acolo nu este prea dinamică. Și asta nu de acum, din vremea pandemiei, ci de mai multă vreme, cele câteva cluburi și cafenele din zonă închizându-și rând pe rând porțile.

Primăria Timișoara a descoperit însă acum o altă porțiune din vechiile ziduri, pe care ar vrea să o transforme în galerie de artă. Fragmentul este mai puțin cunoscut timișorenilor care nu trec des prin zonă, fiind mult mai mic și părăsit de ceva ani. Înainte, adăpostea un magazin al Fondului Plastic.

„Acel spaţiu a fost intabulat, acum este proprietate în acte al Timişoarei. Se poate pune problema refuncţionalizării acesteia. E un spaţiu de 713 mp. Se doreşte transformarea în paţiu expoziţional, Timişoara are nevoie de spaţii expoziţionale, are activitate artisitcă în domeniul artelor plastice. Va fi dat spre administrare celor de la Uniunea Artiștilor Plastici, le vom da mandat să îl refuncţionalizeze”, a spus primarul Nicolae Robu.

De interes:  Guzzle Buddy paharul din sticla de vin! [VIDEO] – Banat FM sound factory

Zidul vizat se află pe strada care leaga Piața Mărăști de Piața Consiliul Europei, vis a vis de Parcul Botanic. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.