Vremea se schimbă radical: Cod portocaliu de furtuni cu grindină

Potrivit meteorologilor, va ploua în mai multe județe ale țării începând de astăzi, de la prânz, și până mâine, la prânz. Aversele vor fi torențiale. Vorbim însă și de vijelii, însoțite de averse de vânt care pot atinge 70-80 de km/h. În plus, se așteaptă ca, pe alocuri, cantitățile de apă să depășească chiar și 80l/mp. De asemenea, o serie de alte zone sunt sub avertizare Cod galben, de miercuri de la ora 10.30, și până joi la ora 12.00.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate și vijelii
Interval de valabilitate: 6 iulie, ora 12:00 – 7 iulie, ora 12:00
Zone afectate: conform textului și hărții

În jumătatea de nord a Moldovei, local în Transilvania, Muntenia și nord-estul Olteniei vor fi averse torențiale, vijelii (rafale de peste 70…80 km/h), frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp.

De interes:  De Halloween – Banat FM

COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Interval de valabilitate: 6 iulie, ora 10:30 – 7 iulie, ora 12:00
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, în centrul, nordul și nord-estul țării, apoi și în sud și est, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…40 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.