Vremea 19 august. Temperaturi de foc peste România

Vremea în data de 19 august va fi caniculară în mare parte din țară.

Astăzi vremea va fi caldă, local caniculară în Câmpia Română. Disconfortul termic va fi accentuat iar indicele temperatură-umezeală va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități local în vest, sud și sud-est. Cerul va fi variabil, iar după-amiaza și seara va ploua pe arii relativ restrânse la munte, în vestul și nord-vestul teritoriului. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în extremitatea de sud a teritoriului precum și în vestul Carpaților Meridionali.

Temperaturile maxime de mâine se vor încadra între 28 și 36 de grade. 

În București ne așteaptă o nouă zi caniculară cu un disconfortul termic ridicat. Vom avea o vreme însorită, însă nu ar fi exclus să plouă slab. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade. 

De interes:  Președintele Tribunalului Timiș, mesaj pe Facebook pentru cei care îi disprețuiesc pe magistrați

Și la munte vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza și seara când, pe arii relativ restrânse, vor fi averse și descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindină.

La mare, de asemenea disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 şi 31 de grade, iar temperatura apei mării va avea valori de  23…25 de grade. Cerul va variabil, mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare ziua. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.